sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Puutarhakausi!

 Kevät on alkanut, siitä ei ole epäilystäkään.  Luulen, että kasvihuoneessa voisi istua juomassa kahvia ilman takkia. Se on testattava tänään... Sitä ennen kuitenkin kuppi espressoa.Puutarhakausi on alkanut. Kylvöksillä tietty.  Mukavuudenhaluisena olen jo ainakin kolmena vuonna tehnyt "täsmäkylvöjä". Laitan sisälle muovin alle itämään vain pienen määrän kutakin lajiketta ja silti taimia on aina pois annettavaksi. Inhoan koulimista ja ohitan sen vaiheen. Kylvän ruukkuihin vain muutaman siemenen per ruukku. Etuna on sekin, että näkee kuinka paljon tilaa taimikasvattelu vie, kun ruukkumäärä on jo valmiiksi se, mikä myöhemminkin. Jotkut siirrän toki kasvaessaan isompiin ruukkuihin, mutta toivon, että osa kasveista on jo siinä vaiheessa ulkona harsotettuna tai kasvihuoneessa..


Jätän siemeniä uusintakylvöä varten ja jos joku ruukku jää tyhjäksi, kylvän siihen uudestaan. 1-3 siementä pikkuruukkuun on sopiva määrä. Pikkuriikkisiä lorahtaa kyllä enemmän. Nypin sitten vain pois heikoimmat taimet ja jätän ruukkuun yhden. Haarukalla voi toki ahneuksissaan vielä kouliakin pikkuruukuista lisätaimia, mikäli itäminen on runsasta. Pikkutaimet siirrän nopeasti viileään ja valoisaan kellarihuoneeseemme. Lisävalotkin ovat olleet tarpeen. Viileässä taimet ovat kasvaneet tanakoiksi ja reippaiksi. Tänään kylvin Jättiverbenaa ja Hämähäkkikukkaa.

Että onkin kivaa hommaa!!
Muistakaahan käydä osallistumassa 1.3. arvontaan, mikäli ette vielä ole sitä tehneet!
Valoisaa ja kepeää sunnuntaita!

Follow my blog with Bloglovin

12 kommenttia:

pioni kirjoitti...

Täsmäkylvöt kuulostaa kyllä tosi järkevältä, minäkään kun en tuosta koulimisesta oikein välitä. Ja taimia tahtoo hirveen reilusti perinteiseen tyyliin, kiitos siis hyvästä vinkistä.
Eilen join kupin kuumaa kasvihuoneessa, toki vielä takki päällä:)

Cheri kirjoitti...

Aurinko saa mahlat virtaamaan ja peukalot vihertämään. Talvi on selätetty ja puutarhakausi alkanut! I h a n a a ! Blogisi uusi ulkoasu on värikäs ja raikas. Juuri Villipihan näköinen.

Rva Pioni kirjoitti...

Taidan lähteä kokeilemaan tuon kasvihuonekahvittelun myös. Tammikuussa siellä juotiin lammasturkit päällä taljalla istuen 50v glögit:)

Anonyymi kirjoitti...

Blogi on ihan sun näköinen! Ihania kuvia, tekisi niin mieli jo alkaa kylvöjä tekemään, mutta ei vaan ole sellaista paikkaa. Pakko odottaa vielä kuukausi... onko sulla jotain lisävaloa, siellä luokassako niitä kylvöjä pidät?

Ansku

Satu kirjoitti...

Houkuttelisi kyllä kahvitella jo kasvihuoneessa. Ympärillä on vaan sellaiset kinokset vielä, että en taida lähteä tarpomaan :(
Oikein hyvä juttu tuo täsmäkylvö, pitääkin testata. Pikkutaimien kanssa tahtoo olla äkkiä paikat täynnä purnukoita ja mitään ei tietysti raaskisi roskiinkaan heitellä.. :)

jori kirjoitti...

Kuulostaa tuo kasvihuoneesi niin yyber taivaalliselta. Meidänkin Viktorius on kertakaikkiaan saatava kuntoon. Selailin juuri kahvipöydässä siemenluetteloita ja meinasin tilata hajuherneitä aivan hirvittävästi =) On niin super-juttu, että olet palannut kotiin =)

Sanna kirjoitti...

Jori, meillä on kyllä niin hienot kasvihuoneen nimet : Euforia ja Viktorius :)
Hajuherneitä on oltava hirrweesti jajaja kaikee muutakin aika paljon.

Mari kirjoitti...

Ollappa kasvihuone missä kahvitella! Kylvöjä pitää ruveta tekemään tosiaan jo...

Maija kirjoitti...

Hei blogissani olisi sinulle tunnustus :)

vaalean vihreää kirjoitti...

Olipa hyvä, että satuin löytämään blogisi ja juuri nyt, kun itsekin mietin, että miten ihmeessä sisällä tila riittää kaikelle esikasvatusta vaativalla.

Hyvin järkevältä tavalta kuulostaa.

Tiina kirjoitti...

Onpa vaan niin mukavaa, kun oot täällä bloggerissa takaisin :) Kylvöksiä pitäis alkaa tässä miettimään itsekin... Tilat on vaan vähän huonot. Ja kissalla riivattu halu tonkia kaikki multaa sisältävät astiat ylösalaisin.

Tiina kirjoitti...

Listassasi on muuten vanhan blogini osoite.