lauantai 10. maaliskuuta 2012

Tomaatin siemeniä

Tänään kylvin ensimmäsiet tomaatit. Omalla erikoisella, koulimista karttavalla tyylilläni tietysti.
1.Tutkitaan montako siementä pussissa on ja varataan sopiva määrä  jo valmiiksi reilun kokoisia ruukkuja.
2.Tehdään ruukkuihin nimilappuja
3. Laitetaan pohjalle kerros tavallista multaa, n. puolet multatilasta.
4. Täytetään ruukku loppuun taimimullalla, jossa kasvin juuret ensin kasvavat ja sitten myöhemmin tavoittavat vahvemman mullan syvemmäällä.
5. Kastellaan.
6. Tehdään multaan etusormella pikkuiset kolot 2 kpl.
7. Kylvetään siemenet yksitellen koloihin 2 siementä/ruukku. Kuivat kädet olisivat tässä hyvät. Tussilla sormeen piirtäminen ei ole pakollista. Loput siemenet (jos jää) laitetaan varasiemeniksi joihinkin koloihin. Itävyys ei kuitenkaan ole 100%.
8. Todetaan, että juttu näyttää vihaiselta olennolta. Peitetään kolot ja painellaan kevyesti.
9. Muovitetaan koko istutushässäkkä (ruukut on hyvä laittaa johonkin muovikaukaloon tai tarjottimelle) ja laitetaan johonkin lämpimään odottamaan. Vahditaan istutusta, että muovi voidaan poistaa heti, kun taimet itävät. Jatkoa lisää myöhemmin.Uutinen: Caribbean Red Habanero on itänyt.


Ilmoitusasia: Kasvihuoneen sohvassa maatessa näkymä on viimeaikoina ollut tällainen.
Muistutus: Osallistukaa arvontaan. Aikaa on huomiseen asti.

Ihanaa lauantaita!!

Laitoin tuohon sivuun laskurin, joka laskee päiviä termisen kevään keskimääräiseen alkamisajankohtaan Villin pihan kasvuvyöhykkeellä. Aika vähän jäljellä!


10 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Ajattelin suoda itselleni pari myönnytystä tänä vuonna. Ostan tomaatintaimet valmiina. Tuo pienempi kisu kun on koko ajan tonkimassa kaikkia multa-astioita. Pelargoniat meinaan kuitenkin kasvattaa itse. Mukavaa lauantaita!

Mäntylän mummi kirjoitti...

Uskalsit kylvää, vaikka on alakuu !? Minä taidan odotella pari viikkoa, vaikka myöhäiseksi menee... ;)
Samaa täsmäkylvöä harrastan- ei jaksa koulia ja ihan hyvin onnistuu, viljelmät kun eivät käsitä satoja taimia. Voi sinua onnekasta kasvihuoneen omistajaa !

Sanna kirjoitti...

Mummi: Mie en ole koskaan kiinnittänyt mitään huomiota koko kuuhun. Paitsi katsellu sen kauneutta. Toivottavasti ei mene kylvökset pieleen :)

Cheri kirjoitti...

Toivottavasti tulee paljon kouluttamattomia tomaatteja! Lokoisaa lauantaita!

Coraline kirjoitti...

Minä en ole koskaan kasvattanut tomaatteja, mutta tänä vuonna ajattelin kokeilla, josko saisin niistä jotain aikaiseksi. :)

Mari kirjoitti...

Pitäisi saada kasvihuone, niin voisi kokeilla tomaatteja kasvattaa. Minäkin olen kokeillut tuota täsmäkylvöä, säästää itseä :)

Tarja kirjoitti...

Voi, sohva kasvihuoneessa! Kunpa sellainen mahtuisi meilläkin... Kaunis blogi sinulla, lisään sen listaani! Hyvää sunnuntaita!

Susanna kirjoitti...

Minäkin jäin ihailemaan ajatusta sohvasta kasvihuoneessa. Vaatii vain hieman isomman kasvihuoneen tai toisen kasvualtaan purkamisen.

Täälläkin pitäisi jatkaa kylvöhommia, tosin tomaatin siemenet taitavat olla edelleen kaupassa.

Irene kirjoitti...

Ohjeet tulivat tosi kokeneelta tomaatin kasvattajalta. Kiitos viime vuotisista taimista. Ehtivät minullakin tehdä satoa, vaikka kastelemisen kanssa olisin voinut olla tarkempi.

Saila kirjoitti...

Jee, ja chilin kohdalla se kasvukausi näyttääkin jo alkaneen ;-)