perjantai 18. toukokuuta 2012

Projekti edistyy

Täällä ollaan, vaikken muka ole ehtinyt edes puutarhakuulumisia postaamaan. Kuulumisia kyllä on. Kaikenlaista touhua ja suunnitelmaa sekä armotonta aherrusta.

Varpaat ovat tosiaan olleet mullassa. Vanhimman penkin laajennus- ja parannustyö on loppusuoralla.


Se on tarkoittanut talikointia lapiointia, uudelleen istuttamista, sommittelua ja kivien pyöritystä. Monet kasvit on pitänyt nostaa kokonaan ylös vuohenputken vallattua niiden juuriston ja kasvualueen. 
Bussi toi minulle pioneita Pionien kodista. 
Felix Crousse
Hot Chocolate
L´Eclatante
Marie Lemoine
Mothers Choice
Raspberry Sundae
Ursinov
Kaikki pääsivät uusiin koteihin. Laatikossa tuli myös uusi villilajike P.villosa ´anemoniflora´ Vuokkopioni.Reunus etenee ja kohta se on kuin tässä alakuvassa. 
Alapihan viimekesänä tehdyt reunuskaaret ovat niin kauniita.
Kitkeminenkin on käynnissä. Suureksi venähtäneet rikkakasvit irtoavat märästä maasata hienosti. Meillä on satanut paljon. Ehkä huomenna kylvämme hieman unikoita kosteaan multaan.Kaksi puutarhuria on tosiaan enemmän kuin yksi

5 kommenttia:

Helmisusi kirjoitti...

Mitä nuo reunuskivet (?) ovat? Vanhoja kattotiiliäkö? Hirrrrmuinen työmaa sinulla menossa, tulee ihan hiki kuvia katsellessa. Mutta upeaa jälkeä!

Tarja kirjoitti...

Kauniita nuo kaarevat muodot istutusalueillasi. Vuohenputki on tosiaan varsinainen vitsaus, niitä meillä on marjapensaiden alla. Mikähän maanpeitekasvi peittoisi ne? Voi miten ihana pionikokoelma odottaa istutusta!

Susanna kirjoitti...

Nuo reunuskaaret ovat tosiaan hienot! Itse olen haaveillut tulevan perennaistutuksen reunoille punatiilistä rajausta. Taitavat vain tonttimme punatiilet olla jo tehokkaasti kierrätetty muualle käyttöön.

Sanna kirjoitti...

Helmisusi: Juu, ne ovat vanhoja kattotiiliä ja jäävät tuossa miltei näkymättömiin erottamaan kivituhkaa ja multaa toisistaan. Laitan kuvan sitten, kun se on valmia.

Tarja, kunpa joku tietäisi mikä vuohenputken peittoasia. Tai tiedän yhden perennan, mutta se leviää yhtä hyvin kuin vuohenputki. Tummakurjenpolvi leviää kuin rikkaruoho ja sen paksuja mättäitä olen repinyt ylös kyllästymiseen saakka.

Irene kirjoitti...

Onnea vaan, että sait projektin käyntiin!
Nyt on oikeasti paras hetki tehdä se, kun on sadellut niin mukavasti ja tuntuu, että rikat irtoavat suhteellisen helposti. Minunkin pitäisi tuohon ryhtyä - tiedän - mutta valitsin tuon keitiöpuutarhan laiton mieluummin.