keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Varpaat mullassa

Kaikkea pitäisi ehtiä tekemään ja mielellään heti! 


Kottikärrystä oikealle on ongelmainen alue. Maa on painunut ja perennoiden välissä, seassa ja kaikkialla kasvaa vuohenputkea! Minä vihaan VUOHENPUTKEA!!! Lisäksi on sellainen ongelma, että kasveja tulee kokoajan lisää. Tämä tietää lapiohommia.


Istutusta laajentaessa voi samalla repiä jurineen kaiken näkyvillä olevan vuohenputkiston.  Kuvassa on eilinen saldo.

Varpaani ovat kesäisin aina tuon näköiset. En käytä sukkia, mutten oikein ymmärrä, miten saappaisiin menee niin valtavasti multaa? :) 

Mullassa ryömiminen jatkunee tänään!

Taimikaupat houkuttelevat! Nämä tarttuivat mukaan Mustilasta eilen.

Muuten! Meidän pihalla on valtava korvasieniesiintymä!!!

Mukavaa keskiviikkoa!

12 kommenttia:

Cheri kirjoitti...

Multa on terveellistä, myös varpaissa :) Meilläkään ei ole minkäänlaista välirauhaa solmittu vuohenputken kanssa kymmeneen vuoteen. Perennapenkeistä olen onneksi saanut sen hävitettyä, mutta olen varma, että se punoo uusia hyökkäysstrategioita. Pitäisiköhän lähteä katsomaan korvasienitilannetta?

paavali kirjoitti...

Todellakin, kevät on täällä ja kaikkea pitäisi tehdä paljon ja heti :)
Tilasin ensi viikoksi 30 kuutiota multaa uusia istutusalueita varten, neljän päivän vapaa taitaa taitaa kulua työteliäissä merkeissä. Sen jälkeen voisikin suunnata Mustilaan ostoksille.

Susanna kirjoitti...

Ooh, tuoretta sienisatoa omalta pihalta!

GardenianKati kirjoitti...

Joskus ei auta muu kuin nostaa kaikki ylös ja putsata. Mä en jaksa stressata vuohenputkesta loputtomiin. Joskus vaan leikkaan ne =)

laura kirjoitti...

voihan vuohenputki! se on ihan herttaista jossain lehtometsässä, muttei ole kyllä ollenkaan kiva juttu kukkamaassa. Toinen ongelmasi taas suorastaan ilahduttaa! Penkin laajentaminen on hauskaa, ihanaa kun saa uusia kasveja multiin!! Mustilasta varmasti löytyisi minunkin ostoskoriin yhtä ja toista...
Minulla on myös varpaat ja sormet multaiset kaiken kesää, mutta niin kai vakavasti otettavalla katu-uskottavalla kotipuutarhastelijalla kuuluukin olla. ;)
Riemuisaa kevätpuutarhailua sinulle!

Irene kirjoitti...

Vuohenputki on myös meidän peruskasvusto. Vielä en ole ehtinyt sitä repimään. Se näyttääkin nyt kaikkein rehevimmältä penkeissäni. No, tehdään sitä mukaa kun ehditään. Keväällä on sen seitsemän sortin työtä samaan aikaan.

pioni kirjoitti...

Mää en ole vielä käynyt taimikaupassa tälle keväälle.
Ei siis ole "tarvinnut" kaivaa juuri mitään. Mutta taimipaketteja on kyllä tulossa, joten tilanne korjaantuu:)
Ja toivottavasti jo piankin pääsen tutustumaan myös tämän kevään taimivalikoimiin puutarhoilla.

Jonna kirjoitti...

Uusi puutarha vetää minua puoleensa kuin magneetti, mutta pieni ihmistaimi menee nyt kaiken edelle. Taloa tarvitsisi myös remontoida ja saada itsensä siihen kuntoon, että sirkusta jaksaa pyörittää. Onneksi on netti, puutarhalehdet ja -kirjat, imetyshetket aikaa suunnitella.

Tämä blogi on sitten kiva!

New England Rose kirjoitti...

Moikka Sanna, uusi onnellinen lukija ilmoittautuu - ihanaa, että pidät puutarhablogia, niitä on aina niin mukava seurata erityisesti näin keväisin!

Tervetuloa vastavierailulle & lukijaksi blogiini Valkeat Unelmat, siellä sekalaista asiaa puutarhanhoidosta ja sisustuksesta :)

Anonyymi kirjoitti...

Minkäs alppiruusun ostit???

Ansku

Saila kirjoitti...

No voi, otan niiiin osaa. Lapsuudenkotini piha, jota hoidin kolmekymppiseksi, oli täynnä vuohenputkea. Viheliäinen vastustaja!
Sinulle on tunnustus Saaripalstalla.
ps. ihanat varpaat!

Sanna kirjoitti...

Hyvä, että muutkin kamppailevat saman vuohenputkiongelman kanssa...

Kiitos Jonna, New England Rose ja muut blogistani tykkääjät!

Kiitos Saila!!

Ansku: Pekka on alppiruusun nimi :)