lauantai 23. kesäkuuta 2012

Juhannuspäivää!
Huomasin, että olen laiminlyönyt monia puutarharaportoinnin aiheita. Kasvihuonepostauksia ei ole juuri tullut tehtyä.


Kasvihuoneen oltua koko talven ja alkukevään huvikäytössä, on se nyt valjastettu puhtaasti hyötytoimintaan. Täti-Vihreä rakensi perälle kasvualtaan, koska pelkkä ruukkukasvatus ei  ole tomaattien kohdalla kovin järkevää.


Kasvihuoneen piha on kiva. Ajuruohot kasvavat kiveyksessä hyvin ja mintut, oregano sekä timjamit ovat vallanneet ulkolaatikot. Kohta minulla on kukkiva laventelirivi!


Tomaatit pullistuvat jo niin, että oksien voimia koetellaan.


Tomaattien lisäksi kasvihuoneessa kasvaa chilejä ja paprikoita sekä ainakin viittä lajiketta basilikaa. 


Sitten juhannuspäivän kysymys:
Mitä nämä ovat?  1. lienee joku kärsämö. Lehti on kärsämö- tai päivänkakkaramainen, kukkavana metrin korkeudella. 2. on varmastikin joku ukonhattulajike...ehkä. 3. näyttää jltain herneeltä, nätkelmältä? Ei löytynyt kirjoistani.

Apua! 

6 kommenttia:

Saraheinä kirjoitti...

Jos minulla olisi kasvihuone, haluaisin, että se olisi juuri tuollainen! Ajuruohot pihan kiveyksellä näyttävät myös hyvältä. Ensimmäinen kysymäsi kasvi on sikoangervo, Toisesta en oikein saa selvää, mutta jos kukka on ukonhatun kukan näköinen se on se :). Kolmas löytyi netistä: rehuvuohenherne.

pirkko kirjoitti...

Tunnistuksessa en osaa auttaa, valitettavasti. Sun kasvihuoneesi on todella hieno, tykkään noista vanhoista tiilistä ja olen itekin raahannut niitä puutarhaani. Kohta pääset maistelemaan tomaatteja!

Tiina kirjoitti...

Kolmonen näyttää kevätlinnunherneeltä.

Katariina kirjoitti...

Ihana kasvihuone!

Sanna kirjoitti...

Rehuvohenherne taitaa olla oikea veikkaus. Ukonhatuthan eivät kuki nyt. Luulen 2. olevan joku lajike ukonhatusta tai jopa ritarinkannuksesta. Nimilappu on kadonnut. Sikoangervo voisi pitää paikkansa tai sitten joku jalostettu kärsämölajike. Kukkavanat keikkuvat yli metrissä.

Saila kirjoitti...

Hieno kasvihuone! On totta, että nyt tapahtuu puutarhassa joka puolella niin paljon, ettei millään ehdi kaikesta raportoida.
Olipa visaiset kuva-arvoitukset! Ekasta tuli mieleen sikoangervo, mutta se on paljon matalampi kuin metrin, ellei ole sitten elämänsä vedossa.