keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Tervetuloa kasvimaalle!


Polkua pitkin voi mennä maantielle asti tai pysähtyä uudelle kasvimaalle.


Puutarhan eteläportista pitää mennä pihatien yli. 


Vanhat kattotiilet ovat päätyneet nyt aidaksi erottamaan niityn kasvimaasta ja hieman pengertämään rinteessä olevia kasvualueita.


Pikkutaimet kasvavat kaarissa ja muodostavat erimuotoisia tilkkuja.


Estetiikkaa ei pidä unohtaa hyötykasvimaallakaan. Yksivuotisia kukan alkuja on myös pitkissä riveissä. Samettikukkia, kosmoskukkia, ruiskaunokkia, kehäkukkia ja krasseja.
Palataan kasvimaallekin! Nyt suurin huoleni on jatkuvat runsaat sateet. Pionin nuput ja aukeavat kukat eivät pidä juuri nytkin kaatamalla tulevasta vedestä. Olen niin vihainen, jos lupaava kukinta menee pilalle!!

6 kommenttia:

Tuuma kirjoitti...

Kaunis kasvumaa! Mistä ihmeestä sä oikein löydät energian ja ajan kaiken tuon rakentamiseen!? Pionien suhteen odottelen myös poutakelejä kun ne toissa vuonna istutetut ovat innostuneet kasvamaan oikein hurjasti. Kaikissa 11 on nuppuja kuin vanhoissa tekijöissä...

Sanna kirjoitti...

Tuuma, kasvimaa on täysin Täti-Vihreän tekosia. Meitä on katsos kaksi puutarhuria, joista toinen peräti Pro! Pionit on sellasia. Ne vaan aina kasvaa ja kukkii :)

Kris kirjoitti...

ihanan näköinen kasvimaa!
Ei sille sateelle taida nyt mahtaa mitään ;)
Minua huolestuttaa kaikista eniten kun on niin kylmä ettei mikään ei kasva kunnolla...

sariw kirjoitti...

Oih, miten hurmaava kasvimaa ! Näyttää niin kauniilta, ja hyvin hoidetulta : )
Minäkin jännityksellä seuraan, miten käy muutaman pionin kukinnan, sillä viime kesänä sade pilasi niiden kukat. Kukkivat nyt siis vasta toista kesää.
Pidetään peukkuja, että sade tulisi kevyenä ja aurinko kuivattaisi heti pionin nuput ja kukat ; )

Terhi kirjoitti...

Hyvältä näyttää, enpä ole itse keksinyt käyttää kattotiiliä kuin pieninä muureina, mutta rinteeseenhän ne toki sopii noinkin!

Piti kysyä että onko noilla seipäillä ruukkuineen joku funktio vai ovatko ne vain koristeena/ reunuksena? Olen nähnyt vastaavia ennenkin, köynnöstukia?

kanatarha kirjoitti...

Kaunis kasvimaa! Ja niin säntillisen siisti, vau! :) Älä murehdi säätä, sille ei mittään mahda. Kyllä heinäkuu tuo auringon. Kai...