torstai 10. tammikuuta 2013

Bloggaaja kunnostautuu....

 Olen saanut vuoden aikana useita blogihaasteita, jotka olen jättänyt huomiotta. Useammassa niistä piti paljastaa itsestään tietty lukumäärä asioita, joita lukijat eivät tiedä. En nyt muista montako asiaa minun tulisi paljastaa tai monelleko haastetta jatkaa, mutta teenpä omapäisesti niin, että paljastan mitä tahdon ja samalla toteutan toiveita kodin kuvaamisesta. Nämä kuvatkin ovat eräänlainen Tätä ette tienneet-paljastus, sillä harva on nähnyt kellariimme.


Koska kotimme on suuri, vanha koulu, on kellarimmekin suuri ja siellä on paljon käytäviä, ovia, komeroita ja maalamattomia seiniä sekä likaisia nurkkia ja koloja. Saunatilaan vievän käytävän varrella on ovet vanhoihin opettajien säilytyskellareihin.

Sinisen oven takana on pesutupa.


Mankeloin kaikki suuret pyyhkeet, pöytäliinat ja lakanat. Mikän ei voita mankeloidun, puhtaan lakanan tuntua iholla. Rakastan tavattomasti järjestystä ja järjestelemistä. Voin käyttää tuntikausia järjestelyyn ja nimikylttien "dymottamiseen", kuten seuraavista kuvistakin voi päätellä.  Järjestyksenpitäjänä olen toivottoman huono.  Vauhdikkaana tekijäihimisenä sotken kamalasti.


 

Vaaleanpunaisen oven takana on askartelukoppi. Siellä on luova kaaos, eikä siellä ole tehty pitkään aikaan mitään. Lapsi käy säännöllisesti mylläämässä sen valtavaan sotkuun. Saan hepulin, jos joku sotkee tai muuttaa huolellisesti pohdittuja järjestyksiäni. Olen sitä mieltä, että vain minä saan sotkea....


Olen käsillä tekevä ja visuaalinen ihminen. Rakastan kaikkia välineitä. Kyniä, siveltimiä, työkaluja, puutarhavälineitä, hevosvälineitä, SIIVOUSvälineitä. Välineitä on oltava joka lähtöön. Siivouksesta en ole niin innostunut, mutta siivousainehylly on kaupassa suosikkikohteitani. Siivouskomero purettiin viimekesänä keittiölaajennuksessa ja siisvouskomeron virkaa tekee ihmeellinen "välikoppi" kellarikäytävässä. Kuvasta voisi päätellä, että minulla on joku ongelma kumihanskojen suhteen.


Nyt alkoi tuntua vahvasti siltä, että paljastuksia  on jo liikaa, mutta jatketaan.....
Silitän kaiken! Paitsi tietenkin ne, mitkä mankeloin. Moni kysyy, että "Miten sulla on aikaa?"
Silitän iltaisin telkkarin ääressä keskellä olohuonetta. On tavattoman palkitsevaa, kun ryppyisestä vuoresta tulee siistejä, tuoksuvia pinoja. Siinä järjestyvät ajatuksetkin samalla. Ja vaatteet mahtuvat paremmin kaappiin ja näyttävät siistimiltä.

Nyt loppuivat paljastukset. Paitsi, että saunomme lähes joka päivä ja, että saunatiloissamme asuu krokotiili.
Sauna tehtiin muistaakseni vuonna 2006  käytävän päähän koulun entisen suihkun ja puuvaraston tiloihin.


Täytyy mennä mankeloimaan!
MOI!


6 kommenttia:

My life kirjoitti...

Minä silitän ja mankeloin kaikki pyykit myös (no, en alusvaatteita..). Siivoushanskoja en osaa käyttää.

Sanna kirjoitti...

En minäkään alusvaatteita :) Enkä käytä siivotessa hanskoja. En oikein ymmärrä, miksi niitä on noin paljon :)

Irene kirjoitti...

Ihailtava järjestys. Ja siivousvälineet ovat noin hyvässä järjestyksessä. Tästä tuli inspiraatiota ja haastetta minullekin. Kiitos!

Krisse kirjoitti...

Oi kun olisikin noin paljon itsellä tilaa! Oikein huvitti kun kerroit siivousvälinehyllyn olevan suosikkejasi kaupassa. Tunnistin saman asian itsessäni, enkä ole minäkään mikään himosiivooja, mutta järjestyksenpitäjä kylläkin. Meillä ei vaatteita roiku huonekaluilla ja esim. juomalasitkin vien tyttärien mukaan heidän nenän edestään tiskikoneeseen. :))

Sarppu kirjoitti...

Olipas kiva postaus, kyllä se niin valitettavasti on, että monet haasteet jäävät unholaan kaikessa kiireessä, vaikka niitä onkin kiva saada :)

Anonyymi kirjoitti...

moii sinulla on kaunis koti kaikki niin järjestyksessä.mitä teet kumikäsineillä ku oli monet parit .?ja muutenkin sinulla kiva bloki