perjantai 31. toukokuuta 2013

Ihmeiden aika


Nyt on se hetki, kun pitäisi nauttia täysillä alkukesästä. Tehtävää on vain niin paljon, ettei meinaa muistaa katsoa ympärilleen. Ja nähdä muutakin kuin tekemättömät työt.

Kuolanpioni (Paeonia anomala) kukkii

Voi kuinka kaunista! Tuoksuvaa ja ihmeellistä! Ja kuulisittepa kaiken. Olisi mukavaa, jos voisi verrata talven hiljaisuutta ja pakkasen napsumista puutarhassa nyt vallitsevaan äänimaailmaan. Mutta nyt ei edes muista talven syvää hiljaisuutta. Voi kuulla, miten tapahtuu!

Uudessa Koreankärhössä (Clematis Columbella) on kolme kukkaa.Tuntuu vaikealta tehdä mitään muuta kuin kitkeä, raivata, rajata, kaivaa, trimmeröidä, leikata, istuttaa ja VISIOIDA!

Vuoripioni `Kesähamonen` (Paeonia banatica) 

Talven tappiot ovat vähäiset. Laventelit kuolivat lähes kaikki, samoin timjamit. Muutoin näyttää siltä, että kaikki on tallessa.


Sitten on tietenkin taas sellaista, mitä ei muista lainkaan istuttaneensa tai omistavansa... Ei kai tämä Grönlanninhanhikki ole? Nepalinhanhikki alba? Joku Potentilla se on.... 

Toukokuu loppuu justiin....Ihmeellistä, mihin se katosi?2 kommenttia:

jori kirjoitti...

Mitäs uusia visioita ja unelmia siellä on? Niin ihanan vehreää ja täyteläistä. Meillä on tuskaa kun kaikki kasvaa niin hitaasti ja voi kuinka toivoisin suurien puiden viileyttä ja vehreyttä =) Mitäs kärhökujanteelle kuuluu? Entäpäs pronssikissalle?

Susanna kirjoitti...

Visiointi, jep, sitä on helppo harrastaa pihalla kulkiessa.