sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Vuohenputkien välissä

Hyökkäsin tänään vuohenputken kimppuun aseenani talikko.
Tällaisessa pihassa puolen kesän kitkemislaiminlyönnistä saa maksaa karvaan hinnan seuraavana keväänä. 
Uh! Tietäähän talikoineensa!


Mutta on siellä kaikkea ihanaakin. Tulppaanit aloittivat kukintansa ihan yllättäen.


Pihalampi on puhdistettu..


Penkillä voisi istua vaikka kuinka kauan odottamassa ahvenparia kärkkymään evästä.En kyllä jaksaisi minkäänlaista vuohenputkisotaa ilman tulppaaneita.


Ne ovat täydellisiä..kaikissa väreissä. Olen yrittänyt saada tulppaanien värimaailman harmooniseksi, mutta jotkut salaa mukaan sattuneet ovat aivan väärän värisiä.
Eivät nämä ihanat kuitenkaan.Vaan esimerkiksi nuo taustan punaiset. Olen ainakin kerran nostanut sipulit ylös ja vienyt keltapuna-alueelle olemaan väärän värisiä. Nepä ovat tehneet ryppään uusia tulppaaneita maan kätköihin unohtuneista sipuleista. Olkoot! Jos jossain tulppaanit viihtyvät noin hyvin, niin kasvakoot sitten kaikissa väreissä. Yläpenkissä on lauma oransseja, joita olen nykinyt ylös ainakin kolmesti. Sieltä niitä vain puskee!


Piha on lievässä kaaoksessa. Työvälineitä lojuu siellä täällä, rikkaruohokasoja odottaa pois viemistään. Suurin osa istutusalueista on siistimättä. Tämä on nimensä mukaisesti villi koko piha. Mutta ei se mitään. Vihreässä pikkutalossa asuu joku pikkutyyppi! Se on aika mukavaa!


Sitä paitsi Avoimet puutarhat on vasta 4.8.2013. No panic!

14 kommenttia:

Irene kirjoitti...

Hei, sitä kaaosta ei näy ainakaan näistä kuvista. Ihastuttavia tulppaaneja!
Minulla on vuohenputki ottanut täydellisen yliotteen lähes muista kukkapenkeistä kuin uusimmasta. Mutta onhan tässä kesä aikaa taas putsailla.
Nautitaan kans!

Mari kirjoitti...

Voi kuinka ihana pihalampi teillä on! Miten en ole aiemmin tajunnutkaan, että tällainenkin teidän pihasta löytyy. Ihanan keväistä :)

MINNA kirjoitti...

Voi miten kaunis lampi. Sen reunalla mieli taatusti rauhoittuu.
Vuohenputkia vastaan jatkuu ikuinen taistelu myös täällä.

santra kirjoitti...

Ihania tulppaaneita. Upean värisiä. Mikä tulppaani tuo kaksivärinen on? Vuohenputken lisäksi täällä taistellaan peltokortteen kanssa. Vanhalla pienellä kasvimaalla kyllästyin jo moiseen ja peitin sen kokonaan sanomalehdillä ja mansikkakangas katteella.

Leena Lumi kirjoitti...

Olin kaksi viikkoa poissa ja eilen totesin, että ikinä, ikinä ei ole ollut näin rankkaa vuohenputkikevättä, sillä olenhan muina keväinä kitkenyt niitä päivittäin, kun nyt on edessä suursavotta ja sitten aloittavat voikukat...huoh.

Tuo eka kuva on villin vaikuttava: pari tulppaania ja hiirenporrasta vai liekö saniaista, en erota vaikka minulla kasvaa molempia.

kanatarha kirjoitti...

Meidän tokaluokkalainen oli aivan järkyttynyt, kun kiukuttelin punaisista tulppaaneista (jotka siis ostin ihan muun värisinä). Pojan ehdoton lempiväri on "tavallinen" punainen. On hänestä aivan käsittämätöntä, että äitiä harmittaa niin kauniit tulppaanit. :D

Saga kirjoitti...

Upeita tulppaaneja, ne ovat nyt parhaimmillaan omassakin pihassa. Nyt on aika nauttia niistä. Hienoja kuvia sinulla täällä.

Minna kirjoitti...

Kaunista! Tuo avoimet puutarhat olisi kyllä hyvä syy laittaa piha kuntoon! Vähän sama kuin että vieraita pitäisi kutsua tasaisesti joka viikko niin tulisi sisälläkin siivottua:D

Emilie kirjoitti...

Niin kauniit tulppaanit, mikähän lie väärän värinen ;)
Kunpa Muutkin kuin rikkaruohot kasvais yhtä nopeasti, ni olis hyvä.

pioni kirjoitti...

Sitkeitä ovat nuo "väärän väriset", kauniita kuitenkin nekin;)

Muonamiehen mökin Matleena kirjoitti...

Olen painiskellut vastaavanlaisten väriharmoniaa rikkovien tulppaanien kanssa omalla pihallani. Ihan kuin tulppaaneilla olisi oma tahto.. Ainakin ovat halutessaan kovin elinvoimaisia ;)
Törmäsin blogiisi nyt toista kertaa ja liityin lukijaksi. Taisi viimeksi olla jotain teknisiä haasteita. Tervetuloa vastavierailulle Muonamiehen mökille!
http://muonamiehenmokki.blogspot.fi/

jori kirjoitti...

Vuhuu sanniseni =) Kuolettavan ihastuttavaa - aivan täydellistä. Viis vuohenputkista jos puutarhamaisema näyttää tuolta =)

siivous kirjoitti...

Aivan ihania nuo tulpaanit - niin kesäisiä ja kauniin värisiä! Oikein tulee kesämielelle kaunista puutarhaasi kadehtiessa:)

kodinhoitaja kirjoitti...

Kauniita ovat tulppaanit näin kesällä!