sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Sipuleita

Sipuleita tilatessa ei koskaan tule ajateltua sitä istutusvaihetta.


Ryömimistä nahistuvissa, kosteissa kukkapenkeissä etsimässä sopivaa kohtaa.


Mutta on ne istutettava. Sadat tulppaanit, jotka alkukesästä tekevät puutarhasta huikean kukkameren.
Olen ostanut vain vaaleanpunaisen eri sävyjä, valkoisia, violetteja ja itseoikeutettua Queen of the Nightia, joka on melkein musta.


Sekoitan johonkin astiaan sopivan värilajitelman sipulipusseista ja istutan ne tietylle alueelle sattumanvaraisissa ryppäissä.

Tässä korissa on tummaa violettia, melkein mustaa, valkoisia ja violettivalkokirjavia lajikkeita.


1/4 taitaa olla istutettuna. Sitten odotetaan kevättä.


7 kommenttia:

jori kirjoitti...

Vautsi. Oon joka vuosi missannut noi sipulien tilaukset ja jälleen on tainnut käydä köpelösti noiden tilausten suhteen. Suunnitelmia kyllä oli. Ehkäpä pitää marssia puutarhakaupoille niin kauan kuin on vähääkään fiksuja sipuleita jäljellä =)

pivi kirjoitti...

Mulla konttaaminen on vasta edessä, laatikollinen Eurobulbin aarteita myös. Mutta aatellaanpa vaan istutettaessa sitä miltä ne tulevat näyttämään keväällä ;)Kiva idea tuo sipulien valmiiksi sekoittaminen, tulee varmasti sattumanvaraista.

Maria Puutarhassa kirjoitti...

Erikoisia nuo lilan sävyiset tulpaanit. Odotettavissa kaunis kevät!

Hyvä vinkki tuo pussien mixaus.

Saga kirjoitti...

Kiitos muistutuksesta, tulppaanikaupoille on lähdettävä. Ei ole yksi eikä kaksi kertaa kun olen niitä räntäsateessa marraskuussa istutellut, joten jos saisin ne maahan syyskuun aikana, olisin todellakin aikaani edellä. Ja olisi nyt vielä paremmat ilmat sille puuhalle.

Irene kirjoitti...

Sinulle jo posti toi lähetyksen. Minä vasta odottelen. Melko uuteen penkkiin, missä on vielä vapaita paikkoja, on helppo istuttaa. Mutta ne ikivanhat täysinäiset jankkosavipenkit... No, ne varmasti kaipaavat myös uudistamista.
Niin helppoa on tilata, klikkaa vaan kaikkia kaunottaria. No, vielä niitä ihania lämpimiä päiviä varmasti on tänäkin syksynä jäljellä, jolloin innostut istuttamisesta. Kun ei huvita istuttaa, voi aina tehdä jotakin muuta ja odottaa sitä kostean mullan kutsua.

Maarit kirjoitti...

Sinulle on tulossa upea kukkameri. Meillä on aika sattumaa nouseeko tulppaanit vaiko ei. Myyrät hoitavat hommansa niin tehokkaasti:)

pioni kirjoitti...

Minä odottelen vielä paria lähetystä, vasta sitten pääsen istutuspuuhiin. Onneksi ei vielä ole kiire.