sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Kelttiläinen käytävä

 Jotkut kohteet puutarhassa kestävät aikaa paremmin kuin toiset. Uudet visiot puutarhurin päässä kuitenkin ovat useimmiten syynä muutoksiin.

Tämä kuva on viime kesältä.


Uudistusvimma iski tänä kesänä ensimmäisenä kärhökäytävään. 
Muutama viikko sitten alue olikin ankeudessaan sopiva kohde. Ajatus toki iti jo viime vuonna, jolloin valoin laattoja ajatuksissani juurikin tämä uudistus.Ajattelin, että onpa nuivaa esitellä uutta, kun kukkia ei juurikaan ole ja kasvu on alussa. Mutta oikeastaan tulos on näin hyvin näkyvissä. Polut parannettiin kivituhkalla ja somistettiin kelttiläisillä laatoilla ja pikkukivillä.


Yläpihalta kuvattuna alue näyttää tältä.


Kärhökäytävän parannus laajeni tietenkin alueen muihin kulkuväyliin ja reunuksiin.

Kivien asettelu kivituhkaan on koukuttavaa hommaa. Kelttiläisten ympyrälaattojen ja pikkuisten nupukivien yhdistelmä saa aikaan keskiaikaisen vaikutelman, mikä kyllä minulle sopii.


Oli hyväkin kuvata tämä teille nyt.
Kesän rehevyys tuntuu kaukaiselta, mutta ei sen keskeltä käytäviä oikein erota.Tämä on jotenkin uskomattoman ihanaa. Innostuin valamaan pari laattaa lisää. Tuolla päädyn metsäpolulle laskevilla rapuilla ei ole yhtään laattaa. En malta odottaa, että kärhöt kasvavat reunustamaan kelttiläistä käytävää.


Kuten aiemminkin olen maininnut. Puutarhan kaarevat muodot sopeutuvat kylätien ja peltojen kaariin. Visuaalinen harmonia on tärkeää.


Tässä muutama yksityiskohta.


Muutenkin listalla on kulkuväylien, portaiden ja rajojen selkeyttämistä ja parantamista. Itse puutarhurithan kyllä tietävät mihin kannattaa vaaratta astua ja missä jokin porras on laho, mutta vierailijat eivät näitä asioita tietenkään osaa varoa. Avoimien puutarhojen päivän ja muutenkin lisääntyvien vierailijoiden vuoksi kiinnitämme huomiota kulkureitteihin.
Täti Vihreällä on vauhti päällä "rajajutun" kanssa, mutta projekti on sen verran mittava, etten sen esittelyyn vielä pääse.

Minulla on lisäksi vielä hevoslaitumen teko ja talliprojekti. Huh hui!
Tässä näyte. Mm. tämän takia minulla on juuri tuollainen hevonen. 
Niin rakas ja niin hieno!!

   
17 kommenttia:

Lilja kirjoitti...

Ihana muutos! Ja silmää todella miellyttää käytävien ja laajemman maiseman yhteinen leikki :) nuo betonilaatat ovat todella kauniit.

MINNA kirjoitti...

Tosi kauniin näköinen kärkökäytävä ja laatat sopivat siihen erittäin hyvin. Kaarevat muodot miellyttävät minuakin. Kaunista!

jori kirjoitti...

Vautsi vau vau - nuo kivituhkakäytävät ovat tehneet totisesti terää ja piste iin päällä nuo ihkut laatat ja pienet maakivet =)

outi kirjoitti...

No huh huh, on se upea! Tykkään valtavasti noista kelttiläisistä laatoistasi ja tuohon ne kyllä sopivat. Nyt vain sitten odottelemaan kärhöjen kasvua.

Ilosofiaa kirjoitti...

Upean näköinen! :)

Mari kirjoitti...

Kyllä tuli onnistunut käytävänparannus teille. Kun kasvit vielä alkavat kasvanaan, niin mikä ihanuus onkaan!

Oravanpesän Kati kirjoitti...

Voi, kun näyttää jo nyt niin hienolta ja sitten kärhöt ja muut kasvit rehevöityvät kesäksi, niin sitten varmasti on aivan upeaa.

Kärhökäytäväsi on kateutta herättävä. :) Minulla on haaveena kärhöportti, kasvit siihen on jo ostettukin, mutta portin paikka on vielä palstalla hakusessa.

Oravanpesän Kati
http://outoorava.blogspot.fi/
http://oravankesapesa.blogspot.fi/

pioni kirjoitti...

Tämä olikin oikein hyvä aika esitellä kaunis käytävä, kesän kukkarunsaudessa se jää sitten "kakkoseksi" :)

Anonyymi kirjoitti...

Törkeän hienoo!!! Käytävät tekee pihan tosi siistiksi. Ootkohan saanut noi laventelit talvehtimaan?? Mulla on laventeli-kuume päällä just nyt. Plantagenissa olis ollut halvalla, mutta ne oli loppu just kun kävin. Harmitti...

Ansku

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Hienot käytävät ja kauniit laatat antavat siistin ja huolitellun ilmeen puutarhaasi.

vaalean vihreää kirjoitti...

Upea käytävä. Oli se upea viime vuonnakin kärhöjen kukkiessa avoimissa puutarhoissa, mutta kieltämättä nuo uudet laatat ovat ihan uskomattoman hienot!

pivi kirjoitti...

Kauniit laatat ja käytävä, kesällä on vielä mahtavampi. Ja upeat maisemat !

Marri kirjoitti...

Onpa hienoja muutoksia! Ja aivan mahtavia nuo laatat - itsekö tosiaan valat? Wau!

Tessa kirjoitti...

Hiaano! Ja hevonen myös. Joko se tulee kesäksi kotiin?

Sanna kirjoitti...

Kiitos kiitos. Tessa, kyllä se tulee. Se on ehkä ihaninta ja samalla aika jännää.

Mimmi kirjoitti...

Uskomattoman ihani nuo laatat! Kelttiläisyys ja keltit kiehtovat muutenkin. Tästä inspiraatiota talven pitkiin tunteihin.

Anonyymi kirjoitti...

Kysyisin että kun olet tilannut nuo muotit niin kauonko meni ennen kuin sait ne ja juuttuivatko tulliin? Tilasin nimittäin juuri nuita samaja (ja myös muita) muotteja ja seurannan mukaan ovat tulleet Helsinkiin mutta siitäkin on jo yli viikko...