torstai 26. kesäkuuta 2014

Raatamista ja kakkua!

Olemme puuhastelleet aamusta asti työsiirtolassa nimeltä Villi piha.
Minun oli pakko leipoa illalla Brita-kakku tasapainottamaan elämää.
Ei pitäisi nähdä vain kaikkea rempallaan olevaa ja villiintynyttä. Voi tarkentaa yksityiskohtiin. Olen oppinut pitämään päivänliljoista. Ne ovat harvoja tämän pihan alkuperäiskasveista ja olen siirrellyt niitä pois tieltä värisilmääni häiritsemästä. Keltapäivänlilja Hemerocallis lilioasphodelus on vanha perinneperenna ja siksikin ansaitsee paikkansa puutarhassa kuin puutarhassa.


Tarkentui kuitenkin tuohon lammenrantaryteikköön. Siitä tulikin mieleen BAMBU!
Sain testikasvin Mustilasta, bambun! Sen tuleva koti on tuossa ruskean heinämättään tienoilla. Näytän teille sen vaikkapa huomenna, se on aika kiva!


Pionit tosiaan alkavat aukoa kukkiaan. Tässä Paeonia `Red Sarah Bernhardt`


Pari päivää vielä raadantaa. Onneksi on aamupalaksi kakkua, että jaksaa! Jotenkin ihanaa odottaa Avoimien puutarhojen päivää nyt kun tietää, miten kivaa se on! Viime vuonna enimmäkseen hirvitti! Nyt hirvittää vain sopivasti!

5 kommenttia:

Ulla Klemola kirjoitti...

Sanna ei tarvitse NIIN valtavasti raataa me kaikki ollaan niin
lumoutuneita ettei muutama rikkaruoho tunnu missään....tsemppiä!

Maria kirjoitti...

:D tasapainotus Brita-kakulla, ymmärrän tunteen! Musta tuntuu, että olen raatanut maaliskuusta asti tuleva sunnuntai takaraivossa jyskyttäen;D

Olen ensikertalainen, joten en tiedä yhtään mitä odottaa. Mietin, että pahimmassa tapauksessa yleisö pettyy ja parhaimmassa inspiroituu, saa nähdä mitenkäy... tsemppiä Villin Pihan viimeistelyyn, se on ihana, vaikka muutama rikkaruoho jäisikin poimimatta!

Callista kirjoitti...

Sinun luonasi on varmasti kaunista! Kunpa vaan pääsisin :)!

Maarit kirjoitti...

Mitä, Bambu? Varmaan mielenkiintoinen kasvatettava. Selviääköhän talvesta? Jossain puutarhaohjelmassa istuttivat bambun sankossa maahan ja istutuskuopan reunatkin tilkitsivät juurimatolla, leviää hurjasti, mutta ei vissiin kaikki lajikkeet. Onnea kasvatukselle! Ja mukavaa puutarhapäivää!

Oravanpesän Kati kirjoitti...

Voi, kun näyttää hienolta!

Itselläni on puutarhassa (Helsingissä) bambu, joka selvisi ainakin leudosta viime talvesta, toivottavasti myös seuraavista.