torstai 3. heinäkuuta 2014

Pionihälyytys!

Nyt ne aukeavat kaikki!
Minun piti postata muusta ja olen saanut Karoliinalta ruusuhaasteenkin, mutta tänään kuitenkin pioneita! Niitä on kaikkialla. Palaan ruusuihin sitten myöhemmin.


Pidän hirveästi yksinkertaisista pioneista. Bowl of Beauty on  kestosuosikkejani. Vanhassa penkissä sen vieressä on ihmeellinen pioni. 


Tätä (alhaalla, Bowl of Beauty ylhäällä) ei ole nimilistassani tai ainakin kaikki tämän tapaiset on nimetty muualle.


Minulla on ollut pioneita niin kauan, että periaatteessa risteytynyt siementaimi olisi mahdollinen. Tämä on Bowlia paljon tummempi, syvä fuksian punainen ja keskeltäkin keltaisempi. Kukat ovat myös ainakin puolet pienemmät. En tiedä. Voihan olla, että olen vain istuttanut jonkun uutuuden ja jättänyt nimen kirjaamatta mihinkään.


Olispa hauskaa, jos olisi oma pioni. Minkähän nimen sille antaisi?
Tässä kuitenkin vielä Bowl of Beauty.


 Coral Charm on yksinkertaisten kiistaton tähti. Tänä vuonna siinä on 5 nuppua ja jo kaksi avointa kukkaa.


Toinen suosikkini on Ewelina, joka on ollut kuvissa joka vuosi.


Olin liikkeellä niin iltasella, että valkoiset yksinkertaiset olivat sulkeutuneet yöksi. Niihin pitää vielä palata. Ja aika moneen muuhunkin juttuun.

Päätin, etten tee puutarhatöitä viikkoon Avointen puutarhojen jälkeen. Päivän tauko oli riittävä. Siitäkin lisää myöhemmin.
❤ 
On lomaolo 
Ei tarvitse tehdä mitään, mutta voi silti tehdä kaikenlaista.
Ihana tuuli kuivattaa kaiken.
Uudet perunat maistuvat ihanilta.
Tuoksun hevoselle.
Varpaani ovat mustat.
❤ 
❤ 
❤ 

9 kommenttia:

jori kirjoitti...

Huh huh huh mitä pionihuumaa =) Sulla on vuosien saatossa kertynyt häikäisevä kokoelma kaikkia ihanuuksia, että täällä ruudun takana ihan läkähtyy ihastuksesta. Noita pioneita pitäis ehdottomasti meillekin hommata =)

Riitta Jylhä kirjoitti...

Pioneja, pioneja, sama huomio täällä. Osa kukkineena ja osa vielä tiiviissä nupussa. Kaunis tuo Ewelina.

Marianne Lönnqvist kirjoitti...

Hei! Ihania pioneja! Ei voi muuta kuin onnitella!
Terveisin Nanne

Minna kirjoitti...

Tykkään <3

Pikkutalon Sanna kirjoitti...

Oih! Meillä läkähdytään samaan fiilikseen! Laskin nuput pari viikkoa sitten ja niitä oli yli 160kpl. Nyt on ollut luksusta kun on ollut niin viileää että kukintaa on jatkunut ja jatkunut ;)

pioni kirjoitti...

Meillä ollaan vähän jäljessä, mutta nuput on jo aika isoja:)

GardenianKati kirjoitti...

Oma risteytetty kasvi olisi ihana. Töiden kautta törmäsin mieheen joka risteytti kärhöjö ja nimesi niitä esim. lastensa mukaan. Rouvan arvolle sopivaa kärhöä ei oltu vielä siihen mennessä saatu aikaiseksi. Olisi kyllä ihanaa jos oma mies saisi Kati-kärhön aikaiseksi :D

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten kaunista!
Mitäköhän tuo ensimmäisessä kuvassa vilahtava limenvihreä kasvi on on? Sitä näkee istutettavan usein juurikin pioneiden seuraksi ja tahtois kans.
(Kuitenkin joku rikkaruoho! :P)

t. Aloitteleva Tarhuri

Sanna kirjoitti...

Limenvihreä kasvi on Jättipoimulehti Alchemilla mollis ja se todella kannattaa hankkia. Se sopii kauniisti kaikkien perennoiden seuraan. Kehti sekä kukka ovat kauniita!