tiistai 1. heinäkuuta 2014

Think positive!


Sade ei ole kamalaa!
Vesi on elämä, ainakin puutarhurin mielestä.
Kastella ei tarvitse.


Pitää harjoitella näkemään postitiiviset puolet asioissa. 
Katsokaa miten kaunista!
Ilma tuoksuu mahtavalle, kukat kestävät pitkään.Luonto tarvitsee vettä eikä monta kuivaa kesää peräkkäin ole hyvä.
Lämpöä kaipaava voi matkustaa etelään, lämmittää saunan, laittaa villasukat jalkaan. Sosiaalinen media on täynnä säästä itkeskelyä. Jos on aikuinen ja elänyt useamman suven jo, niin pitäisi tietää millainen Suomen ilmasto on. Se voi olla myös tällainen.
En silti vaihtaisi Suomen kesää mihinkään. Pitää sopeutua. Evoluutio on sopeutumista vallitseviin olosuhteisiin pitkällä aikavälillä. Kärjistetysti ajateltuna ne, jotka jäävät haikailemaan mennyttä kesää, eivätkä sopeudu kulloisiinkin olosuhteisiin, tuhoutuvat. Sopeutumiskykyisimmät selviävät. Onneksi kyse on vain kesästä kuitenkin eikä mistään henkiinjäämistaistelusta. Me kaikki varmasti selviydymme.

Sydämellistä heinäkuun ensimmäistä päivää!

8 kommenttia:

Iisa kirjoitti...

Sinäpä sen sanoit! Nautitaan nyt näistä sadepäivistä ja raikkaasta ilmasta. Kyllä ne helteetkin vielä tulevat :)

pioni kirjoitti...

Täällä taasen sopeudutaan kuivaan, koko kesäkuussa ei tainnut sataa muutamaa milliä enempää...

Ulla kirjoitti...

Kesä on aina ihanaa aikaa vaikka olisikin vähän viileämpää ja sateista. Sadetta ei tosin ole riittänyt tänne etelä-pohjanmaan pohjoisimpaan kuntaan lainkaan. Nurmikko on jo palanut ruskealaikkuiseksi, sato alkaa todella olla vaarassa jos ei nyt heti pian saada vettä ja kunnolla. Huomiseksi on luvannut sadetta, toivottavasti se lupaus myös toteutuu!

Marja kirjoitti...

Niin, asenne ratkaisee. Nyt ilma on raikas ei vaivaa siitepöly. Ja kukat kukkivat pitkään kun on viileää.

Saara kirjoitti...

Just näin! :) Omasta tavasta ajatellahan se on vain kiinni. Minua harmittaa tässä eniten se, etten malttaisi odottaa, että mun pionit alkaa kukkia! :D

Irene kirjoitti...

Sateessa on tietysti monia hyviä puolia. Sitä vaan itse kyllästyy, kun joku sama säätyyppi hirttäytyy kiinni pitkäksi aikaa. Toukokuun helteissä taisin kyllästyä kastelemiseen. Totta, että kaikissa säissä on hyvät ja huonot puolet puutarhurin näkökulmasta. Toistaiseksi olen löytänyt järkevää ja hyödyllistä tekemistä näissä sadekeleissä. Kyllä ihmisten on saatava aina välillä myös marmattaa!

Aliina kirjoitti...

Juuri näin! Itseään on joskus psyykattava ajattelemaan toisin mutta useimmiten se kannattaa. Minäkin olen iloinnut siitä, että kukat kestävät nyt pitkään ja viileämmässä säässä on jaksanut puutarhuroida paremmin kuin helteellä.

savea ja papuja kirjoitti...

Ihania sadepisarakuvia. Enpä muistanut, että poimulehdessä pisarat ovat erityisen kauniisti. Ei ole tarvinnut kastella, mutta toivottavasti tulee vielä lämmintäkin.