keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Joulu kotona

 Olen viettänyt jouluaaton tässä talossa vuodesta 1997.
 Poikkeuksen tekee joulu 2004, jolloin olimme vanhempieni luona lapsuuden kodissani, kun lapseni oli aivan vauva. Mutta koti sekin.
  ❤  ❤  ❤ 


Olen pitänyt jääräpäisesti kiinni siitä, että minä olen jouluna KOTONA! Ettei joulu muka tule missään muualla. Sehän tarkoittaa siis sitä, että ydinperheen ulkopuoliset ihmiset, jotka haluavat viettää kanssani joulua, eivät voi olla kotonaan.
  ❤  ❤  ❤ 


Mutta voi se tulla muuallakin. Luulen. Olen ehkä pehmentynyt ja lakannut paheksumasta niin kovin jouluksi matkustavia. Pääasia, että ihmiset tekevät, mikä heistä tuntuu hyvältä. Kunhan kukaan ei pakota minua jouluaatoksi hotellihuoneeseen. Sillä vielä minun jouluni on kuitenkin koti, rakkaat ihmiset ja valmistautuminen, keittiössä häärääminen, tuoksut ja kynttilänvalo.
  ❤  ❤  ❤ 


Mutta jos joku kutsuisi minut jouluaatoksi vierailulle jonain vuonna, saattaisin jopa suostua. Kerrankos sitä alkaa joulukapinnalliseksi!
  ❤  ❤  ❤ 


Olen onnistunut ottamaan tänä vuonna varsin rennosti. Tuli jopa sellainen olo, että onkohan nyt jotain unohtunut, kun on aikaa maata sohvalla ja tässä bloggailla. Joulukoristeita on laiteltu aika maltillisesti. Puhtaudesta en ole tinkinyt, ruuan määrästä kylläkin.
  ❤  ❤  ❤ 


Jos on unohtunut, niin sitten on. Aloitan joulukaavojeni repimisen sitten sillä. Ensi vuonna teen jotain tosi räväkkää... En vaikkapa tee lanttulaatikkoa laisinkaan ;)
  ❤  ❤  ❤ 


  ❤  ❤  ❤ 


Hyvää, lämmintä ja pehmeää Joulua!
  ❤  ❤  ❤ 

6 kommenttia:

Marietta kirjoitti...

Lanttulaatikko on kyllä aika must ;) mutta siitäkin voin joustaa hyvästä syystä ...

Olen viettänyt aika monia erilaisia jouluja ja tullut siihen tulokseen, että joulumieli löytyy omasta itsestä sisältä, riippumatta siitä missä joulua vietetään ... tänä vuonna minä ja mies, kaksi vanhaa varista keskenämme omassa kotona
;)

savea ja papuja kirjoitti...

Minulle joulussa tärkeää on ruoka, joten en mielelläni matkustaisi silloin ulkomaille. Siellä tuskin saisi suomalaisia jouluruokia ja toiseksi haluan tehdä ruokaa myös itse, mikä tietenkään ei onnistu hotellihuoneessa. Olen kuullut, että on suomalaisia, jotka eivät tykkää jouluruuista, joten heille joulumatkustus ei ole ongelma.

Maija/Taajamafarmari kirjoitti...

Mä olen huomannut, että elämässä on parempi olla sanomatta ettei koskaan, koska joskus myöhemmin se ei-koskaan voikin olla ihan hyvä idea.

Ihminen muuttuu, olosuhteet muuttuu.

Kaunis kissakuva!

Maria kirjoitti...

Voi ei mikä söpöys tämä pikkukisu! Lämmintä ja rauhaisaa joulunaikaa.

Cheri kirjoitti...

Ihanan näköinen joulu teillä, eihän tuolta malta lähteä minnekään. Oikein rattoisaa joulun aikaa!

Mari kirjoitti...

Mukavaa joulun jatkoa!