tiistai 27. tammikuuta 2015

Sittenkin pakkoneuloosi?


Neulekirjojen sivuuttaminen kirjakaupassa on vaikeaa.
 No en ole ostanut kuin kaksi, mutta hyllystä löytyy jo useita. Kaikki niin tarpeellisia.


Yritän tehdä sukkia lahjavarastoon. Jos vaikka ensi joulun alla ei olekaan neuloosia, pakkoneuloosista puhumattakaan.


Itsellenikin yllätykseksi vaakapalmikosta ei tullutkaan sukkaa, vaan lapaset. Nyt pitäisi pari keskeneräistä työtä saada vielä valmiiksi, etä voisi antaa itselleen luvan aloittaa uudet... LAPASET!


Ja välineurheilua se on tämäkin. Itse neulon mieluiten 2,5-3,5 mm:n puikoilla. Ykkössuosikkimateriaali on ruusupuu. Se tuntuu ihanalta, luistaa ja on kauniin väristä. Seuraava  yhtä hyvä on eebenpuu. Eebenpuupuikoista kannattaa maksaa. Halvimmat ovat tikkuisia ja täten kelvottomia. Myös bambu on hyvä, metallisia en käytä juuri koskaan. Jos käsiala on tiukka, ei kannata ostaa ohuita jalopuupuikkoja. Itsekin katkon niitä välillä kavennuksissa. Ja kuten huomaatte ruusupuiset 2,5:kkaat ovat aivan mutkalla.Tässä kaksi mallia. Lapasten aalto ja aiempien turkkilaissukkien kulmikas raita. Värien sommittelu raitoihin on kivaa. Mietin tässä, että teenkö kulmikasraitalapset vai toiset aalloilla.
Vai sittenkin virolaisia perinnekuvioita, tai norjalaisia tai...
3 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Puiset puikot on vaan niin paljon mukavampia kuin metalliset. Harmi vaan kun niitä metallisia löytyy vanhastaan vaikka kuinka paljon - mitä niillekin tekisi...

Tessa kirjoitti...

Ihan vinoon kasvanut olet :)
Nimim. Sama täällä

barbajovis kirjoitti...

Mahtava otsikko ;D
Minusta olisi niin ihana osata neuloa. Jossain vaiheessa yritin virkata, ja se oli niin rentouttavaa. Nyt vain parsin paikkoja, mutta yllättävän hauskaa puuhaa sekin on – ainakin kun siihen siten suhtautuu ;)