sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Neuloosi


Olen tehnyt käsitöitä pikkutytöstä asti. Muutamaan vuoteen en ole juuri neulonut, mutta Joulun pyhinä löysin lankavarastoni uudelleen. Bloggaamisenikin alkoi aikanaan käsityöblogilla. Neulon mielelläni pieniä, nopeasti valmistuvia juttuja. Sukat ovat ehdottomasti kaikkein ihanimpia tehdä. Luulen, että niiden käytännöllisyys ja ikuinen tarpeellisuus yhdistettynä luovaan kauneuteen on kaikkein houkuttelevinta.


Syytän joulupukkia, joka toi tämän kirjan. Olen tehnyt Joulupäivän jälkeen kymmenet sukat!!


Neulominen on ajatuksien järjestelemiseen oivaa puuhaa. Melkein meditatiivista, turvallista ja järjestelmällistä. Kun monet muut asiat ovat hallitsemattomia ja stressaavia, voin aina päättää, missä järjestyksessä sukkani raidat kudon.


Olen myös yrittänyt haastaa itseäni. Tehnyt asioita ensimmäistä kertaa, kuten lupailin. Värien rohkeampaa käyttöä (ei hyvä), monen kutimen yhtaikaista keskeneräisyyttä(ai kauheeta!) ja uusia tekniikoita.  Harmaa sukka on tehty tasoneuleena.Tänään tein ensimmäisen kerran vaakapalmikon sukan reunaan.


Tässä ohje. Ohjeessa tosin ei mainita, että langat tulee neuloessa olla työn edessä.Ja ainiin hei!

Blogin syntymäpäivä on 9.2.2015. Juhlinta aloitetaan 31.1.
Olkaahan tarkkana!


Ainoa koira kenen kanssa Matti toistaiseksi on hyvissä väleissä (tai joka sietää Mattia) on Mäyris
Mukavaa sunnuntaita!

9 kommenttia:

marliska kirjoitti...

Ihania sukkia!

Emilie kirjoitti...

Ai ai, onko tuossa kirjassa noin kauniita ohjeita! Sain itse tuon kirjan viime perjantaina, enkä ole vielä tarkemmin katsellut.
Vaan ei mennyt rahat hukkaan :)

Hannah kirjoitti...

Ihania sukkia, oiii! Tuollainen kirjahan suorastaan villitsee... Ja kutominen on kyllä terapiaa parhaasta päästä:) Nautinnollisia hetkiä!

Mäntylän mummi kirjoitti...

Mahtavan hienoja sukkia ! Miun onkin hankittava näköjään tuo kirja... Muuten miulla on tuo sama "Ai kauheeta"- syndrooma, jos on/ olisi monta työtä kesken :)

Riitta Jylhä kirjoitti...

Ahkera olet ollut. Kuviosukkia on tosi mukava tehdä.

Maarit kirjoitti...

Upeat sukat!

Maija/Taajamafarmari kirjoitti...

Hienoja sukkia! Mun on pakko tehdä kaikkea muuta kuin sukkia, koska niitä on äidin tekeminä arviolta 70 paria, voi olla enemmänkin. Ja aina mä pyydän uusia joista ihanista langoista...:/

Sanna kirjoitti...

Kiitos, kiitos! Nuo kuviot ovat eri kirjasta, mutta tuokin kirja on ihan mahtava. Simply socks kirjassa on turkkilaisia perinnemalleja. Voin kuvata mallikerran blogiin, jos joku haluaa. Sydänkuvio (pinkki) on löytynyt netistä.

pioni kirjoitti...

Sukkien neulominen tai kutominen, kuten meillä sanotaan, on myös mun juttu. Valmistuu tarpeeksi nopeaan ja tulee vieläpä tarpeeseen:) tai no, en tiedä kuinka monet sukat sitä ihminen tarvitsee...