keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Palveluharrastus?

Olen joutunut opiskelun takia moneen paikkaan kirjaamaan harrastuksiani. Kirjoitan aina koti, puutarha ja eläintenpito. Wannabe-farmarointi. Ei voi puhua ratsastuksesta tai muusta hevosurheilemisesta. En muista, koska olen ollut ratsailla.

Tänä talvena kaikki on tuntunut ajoittain työläältä. Pakkanen ja vesisade vuorotellen, polven venähtänyt nivelside, kiire, työhuolet. Stressaantunut mieli ei näe positiivista siellä missä ennen, mutta sisulla on monena aamuna kuudelta selvitty talliin. Pahantuulisena sieltä ei tule koskaan pois. 

Toisilla on palveluammatti, minullapa on palveluharrastus. Horses first! 
Kuten tänään. Lyhyen työpäiväni aikana alkoi sataa kaatamalla. Ensimmäinen ajatus on, että hevoset ovat ulkona ilman takkeja! 

*Äkkiä kotiin
*Tallivaatteet päälle, hiustenkuivaaja kainaloon (en sentään hevosia kuivannut)
*Liukasta jäämäkeä kinkaten tallille*Märät ponit talliin
*Toiselle fleecetakki kuivattamaan, toinen ehti piehtaroida itsensä kuivikekuorutetuksi
*Kaasulämmittimen kennojen kuivatus(aamulla ei syttynyt kosteudessa)
*Lämmitin päälle
*Eilisestä märkien loimien levittelyä kuivahtamaan edes vähän
*Pellavapuuroa valkosipulilla höystettynä turpoamaan
*Heiniä sisään
*Vettä ulos
*Puuroa turpien eteen
*Fleecetakki pois - sadetakki tilalle
*Hevonen ulos
*Eroahdistuksesta hirnuvan ja hyppivän ponin harjaus kuivikkeesta
*Ponille takki
*Poni ulos
*Heinää tarhaan
*Karsinoitten putsaus
*Vesien vaihto
*Iltaheinät karsinoihin
*Lattian lakaisu
*Märkä loimi kainalossa sisään ja loimi pesukoneeseen


Sillä aikaa Nassu makasi sohvalla. Tuoreita kuvia ei ole, koska olin likainen ja märkä eikä kaatosateessa voi kuvata! Kuitenkin kun tulin sisään, sanoin lapselle, että olipas hauskaa! Kai minulla on joku vika päässä, koska tuota listaa lukiessa voisi vaikuttaa hauskuuden olleen aika kaukana. Wannabe-farmarointi käy joskus työstä! Ja kyllä minä tänä vuonna rehellisesti sanottuna, olen miettinyt onko touhuissani järjen häivääkään.


Sitten katsoin Discovery-kanavalta hetken Last Frontieria ja totesin, että eihän tää nyt oo pahakaan! Sitäpaitsi, kohta on kevät!!

7 kommenttia:

Markanpilkkuja Myytippa kirjoitti...

On järjen häivää! Nyt tässä puolitoista kuukautta maannut sisällä kipsi koivessa, enkä ole päässyt hevosiani kuin muutaman kerran tervehtimään. Seuraan kaihoisasti, kun mies tekee heppahommat; mäkin haluun! Tänäänkin vesisateessa hän niin tunnollisesti siivoili tarhaa.. mun siel kuuluisi puuhata.. Plääh saikkua viel ainakin 5.4 asti. Tosiiaan muuten aika rientää ja ei tää olotila kovin pahalta tunnu, mutta kaipaan juuri nuita kaikenlaisia "kakkahommia" ja sen jälkeistä hyvää fiilistä. :D

Maarit kirjoitti...

Nostan sinulle wannabe farmarille hattua! Tiedän tuon työmäärän ja kotonakin pitäisi ehtiä tekemään. Valtavasti sinulle tsemppiä! Kohta kevät tuulet pyyhkivät murheet pois;)

jori kirjoitti...

Palveluharrastus =) Taidanpa pölliä tämän termin käyttööni =) Meillä saa alinomaan harrastaa kotona palveluharrastuksia ;)

Pionimetsän Tiina kirjoitti...

Tämä kurapaskakeli saa kyllä nostamaan hattua hevosenomistajille ja -harrastajille, jotka tuolla ankeassa pimeydessä tarpovat polviin saakka liejussa. Tietty se mitä hevosten kanssa olemisesta saa itselleen, onkin jo ihan toinen juttu ja suuren suuri motivaattori. Tänään just katselin lenkillä, kun naapurin tarhassa cob riihakoi hullunlaukkaa ympäri tarhaa ja puski lopulta langoista läpi. Se on se kevät ;)

Irene kirjoitti...

Hevosenpito on tosi aikaa vievää puuhaa. Ja sitten sinulla on kanat, koirat ja puutarha ja työt ja perhe ja opiskelut ja....
En käsitä, miten ehdit kaiken.
Toki farmaroinnissa on puolensa - varsinkin kesällä...
Voimia Sinulle - Sinä sinnikäs nainen!

Anneli A /Pihakuiskaajan puutarha kirjoitti...

Onpas sinulla mielenkiintoinen ja kiva blogi! Olenkin täällä eka kertaa. - Blogissani on arvonta, jossa on palkintoina kolme mielenkiintoista puutarhakirjaa. Vielä on muutama päivä aikaa osallistua. Käyhän kurkkaamassa. Mukavaa viikonloppua!

Satu kirjoitti...

Wannabe-farmarointi, mikä mainio termi, et kai pahastu jos omaksun sen omaan sanavarastooni?