sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Alaluokassa

Perjantaina meillä kävi Maatalousnaisten ryhmä tutustumassa puutarhaan. Ensimmäistä kertaa ikinä kutsuin puutarhavieraat sisään luokkien puolelle.
Joukossa oli ihastuttava vanha rouva, joka oli opettanut täällä koulun viimeisen olemassaolovuoden 1979.


On aina yhtä kiinnostavaa tavata ihmisiä, jotka ovat asuneet tai työskennelleet täällä. Myös ihmisten reaktiot ovat mahtavia.
Tässä teillekin kurkistus alaluokkaan, pienten luokkaan eli meidän saliin.


 Olen huomannut, että ihmiset jakautuvat noin kahtia. Toisten mielestä puutarha ja talo ovat ihastuttavia. He ymmärtävät ja näkevät sen minkä minäkin olen aina nähnyt. Jonkun hyvän hengen, historian, fiiliksen. Toisten katseesta voi nähdä epäilyksen. Ne ovat niitä, jotka sanovat: "No, mutta on tässä kamalasti työtä?", "Mitä te teette tällä kaikella tilalla?" ja "Kyllä tämän ylläpitokustannukset ovat varmasti järjettömät?"

Nii-in, realistit eivät osta vanhoja kansakouluja!
Kansakouluja ostetaan tunteella ja mietitään seurauksia sitten myöhemmin.


Sali on remontoitu vuonna 2009. Siihen asti se oli alkuperäiskunnossa.. Ennen kuin minä muutin tänne 1997, luokkahuoneissa toimi puusepän verstas ja entisöintiliike.


TÄSTÄ voitte kurkata vuoteen 2009.
Silloin mainitsin, että verhot puuttuvat. Ne puuttuivat viime viikkoon asti. En vain ollut löytänyt sopivia, tarpeeksi pitkiä, ei jumalattoman kalliita, juuri oikeita salin verhoja. Keksin kokeilla IKEAn huippuedullista valoverhoa. Sitä on nyt kaksin kerroin lattialle valuvina pitkinä verhoina. Yksi kangaspala on 6,5 m pitkä. Metrihinta on alle 2 euroa, joten investointi ei ollut mittava. 


Meillä alaluokkaa käytetään juhlatilana sekä musisointiin. Musisointi on kokonaan lapsen vastuulla. Minusta soittimet ovat vain kauniita.
Minkä muun huoneen haluaisitte nähdä?

Mietin myös uskaltaisinko avata Avointen puutarhojen päivänä juuri nämä luokat yleisölle?

9 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Teillä on kyllä kaunista!

Maarit kirjoitti...

Huippu hieno!

Anonyymi kirjoitti...

Todella ihana huone! Keittiö olisi kiva nähdä myös ja mitä vain näin kauniissa talossa.

vaalean vihreää kirjoitti...

Kaunista on alaluokassa. Mukavaa, että sait vieraita, joilla on oma side noihin tiloihin.

Katja kirjoitti...

Vanha iso talo ostetaan aina tunteella :D ei kai tällaiseen kukaan muuten ryhtyisi. Työtunteja ei todellakaan kannata laskea, tai käytettyjä euromääriä.
Oman talon historiaa eläneet ihmiset ovat aina mukavia vieraita, saa kuulla mukavia tarinoita menneisyydestä. Pidä vain tiloja avoinna.

marliska kirjoitti...

Täydelliset verhot saliin.
Kaunista.

Navettapiika kirjoitti...

Korikkahan huanehen oot saanu sisustettua, nuan isoosta tilasta. Ja verhot on just, eikä melekee :)

Johanna kirjoitti...

Kaunis sali! Täytyykin jäädä blogisi lukijaksi. Tällainen paikka oli vähän meilläkin haaveena, mutta päädyimmekin hieman pienempään projektiin alkuperäiskunnossa olevan rintamamiestalomme kanssa!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa niin puutarhassa kuin salissa, olen haltioituneena katsonut kuvia kerta toisensa jälkeen! Haluaisin nähdä keittiön.