tiistai 13. kesäkuuta 2017

Leikkokukkaparatiisissa

Tänään satoi enkä viitsinyt alkaa vuohenputkisotaan. Kuljin ylhäältä alas tontilla edestakaisin, kun laitoin hevosia laitumeen, sähköpaimenta paikoilleen ja vedin vesiletkua laitumelle. Läpin pihan kulkiessa tarttui mukaan yhtä sun toista.  Kukkapenkkeihin ei toivotut luonnonkasvit ovat loistavia leikkokukkia, jos puutarhakasveja ei raaski majakkoon katkoa.

LUPIINI Lupinus polyphyllus

Kukat ovat mielestäni tärkeä osa sisustusta. Haluaisin, että minulla olisi aina tuoreita kukkia huoneissa. Tähän aikaan vuodesta se on mahdollista. Kannataa katsella pientareita sillä silmällä. Valikoima on huikea.NIITTYLEINIKKI Ranunculus acris

WC.ssäkin on kukkia. Kukkien kerääminen sekä maljakoihin asettelu on hauskaa puuhaa.  Nyt tein tuollaisia rentoja lajimaljakollisia. Ehkäpä seuraavaksi irrottelen ja teen valtavan seka-asetelman.

KIELO Convallaria majalis


KOIRANPUTKI Anthriscus sylvestris


Koiranputki on suosikkini vaikka se pudotteleekin terälehtiään nopeasti sisätiloissa. Se sopii korkeana hyvin suureen vaasiin, mutta on silti herkkä ja kepeä.

 Tuotteko te kukkia sisään ja mikä on suosikkinne?

1 kommentti:

Taina K kirjoitti...

Elän samaa paratiisiaikaa kuin sinäkin!;D Tämä on ihan paras aika vuodesta!<3 Tällä hetkellä maljakoista löytyy niittyleinikkiä, koiranputkia, syyreniä, kieloja ja lupiineja, plus kaupasta ostetut pionit ja yksi lahjaksi saatu sekakimppu!:)) Suosikkini noista on syreeni, vaikkei se aina kovin kauaa maljakossa kestäkään...