perjantai 7. heinäkuuta 2017

Ruusutarhan raivausta

 Minun piti tehdä tänään jotain aivan muuta, mutta aamulla tallilla käydessä totesin, että ruusutarha ja pihasaunan edusta vaatii raivausta.

NÄKYMÄ ALHAALTA RUUSUTARHAAN

Ennen- kuvat jäivät ottamatta, kuten tapanani on.
Sahasin ja saksin valtavat määrät pihlaja-angervoa ja kuollutta syreeniä. Tämäkin olisi pitänyt tehdä jo muutama vuosi sitten. Valtava angervopuska peitti näkyvistä saunan vasemman ikkunan ja sen edustan ruusut tuohon kiveen saakka.Välillä piti hoitaa hyvin ärhäkkää ampiaisen pistoa ja vieläkin tuossa pihlaja-angervossa riittää raivattavaa. Pöpeliköstä tuli kuitenkin esiin ihastuttavan pittoreski näkymä. Rosa Ristinummi näkyy alapihalle asti.

PIHASAUNAN IKKUNA

ROSA RISTINUMMI

ROSA PIMPINELLIFOLIA RISTINUMMI

Näkymästä poistuneet ihmisen korkuiset vuohenputket, haavan ja vaahteran taimet saivat aikaan todellisen muodonmuutoksen. Ruusutarhaan vaivihkaa hiipinyt pihlaja-angervo tukki koko näkymän.


Ruusutarha tulee esiin aivan uudella tavalla.Olen oikein tyytyväinen alkuperäissuunnitelmistani poikenneeseen työrupeamaani ja huomenna taidan saksia vähän lisää. Pihlaja-angervolle kyytiä! Ja ehkä tilaa muutamalle uudelle ruusulle siinä samalla. Minkä sille voi, jos ruusutarha vahingossa laajenee?
   

HEI MUUTEN! PIDÄN PUUTARHASSA AVOIMET OVET MAANANTAINA 10.7. KLO 16-20
PIONIT KUKKIVAT VARMASTI KAUNEIMMILLAAN!

3 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Angervot voivat olla ärhäköitä levittäytyjiä vaikka onhan nekin kauniita. Pistän maanantain ylös, olisi kiva päästä käymään.

vaalean vihreää kirjoitti...

Yritän myös tulla maanantaina.

Villin pihan Sanna kirjoitti...

Tervetuloa!