lauantai 22. heinäkuuta 2017

Tunnelmavaloja puutarhaan

Villin pihan pihaa ei ole sähköistetty lainkaan. Minkäänlaisia pihavaloja irti rakennuksesta ei siis ole. Olen kokeillut vuosien saatossa joitakin aurinkokennolla toimivia tunnelmavaloja enkä ole ollut niihin kovinkaan tyytyväinen. Muutama päivä sitten silmiimme sattui Tokmannilla tällaisia pieniä aurinkokennolla toimivia valaisimia.

AURINKOVOIMALLA TOIMIVA VALAISIN
Koska meillä on tulossa elokuiset, suuremmat puutarhajuhlat (niistä kerron lisää myöhemmin), päätimme kokeilla läpäisevätkö nämä valot esteettisen seulani puutarhassa. Hinnalla niitä ei oltu pilattu. Neljä valaisinta saa kympillä. Ne lataavat akkujaan päivän ja syttyvät hämärässä. Ostimme kokeeksi neljä ja todettuani ne kelvolliseksi, hain tänään vielä muutamia lisää.

TOKMANNILTA 4 KPL 10€
Pidän siitä, että valaisin on huomiotaherättämätön ja yksinkertainen. Jännityksellä odotin, syttyvätkö ne kaikki. Syttyivät.

POPO TARKISTAA VALAISTUKSEN
Pikkuiset kuusenpalloa muistuttavat lasipallot näyttävät hauskoilta reunustaessaan istutusaluetta parin metrin välein.


 Yritin myös virittää pitkän jouluvalopiuhan  fairylight-tyylisiksi putoaviksi nauhoiksi koristeomenapuuhun. Ei sekään hullumpi ole. Huomasin myös, etten osaa lainkaan kuvata hämärässä.
Aurinkokennovalaisimet tulee vielä sijoitella niin, ettei niistä näkyisi juuri muuta kuin tuo pallukka. Tykkään niistä hämmästyksekseni aika paljon. On monta kertaa pitänyt katsella ikkunasta  valorivistöä kesäyössä.
Pitäisiköhän niitä hakea vielä lisää?


Hyvää kesäyötä!

15 kommenttia:

Aikku kirjoitti...

Aurink8kennovalaisimet ovat ihan hyviä vaihtoehtoja tavallisiin sähköllä toimiviin puutarhavalaisimiin.

Sini K. kirjoitti...

Onpa hienot pikkuiset aurinkokennovalot! Valaistus tuo mukavan lisän puutarhaan, onnittelut näiden löytymisestä. Jos valot toimivat hyvin, niin hanki ihmeessä enemmän, ovat kauniita.

Sini K.
Kasvihormoni.fi

Mari kirjoitti...

Ihania!

Anneli A kirjoitti...

Kivoja valaisimia. Minullakin on näitä useita ja kaunis valo niistä tulee. - Mukavaa sunnuntaita!

HennaMar kirjoitti...

Ainakin Claes Olssonilta ostetut on toimineet yli talvenkin

Between kirjoitti...

Ostin saman satsin Tokmannilta viime syksynä ja toimivat koko talven. Meinasin kerätä valot pois keväällä, mutta koska ovat ihan kivoja hämärinä kesäöinäkin, annoin jäädä. Maaliskuu on kahdesta mennyt poikki, mutta pysyvät pystyssä ilmankin. Tuollaiset keijukaisvalot ovat hauskat. Täytyy varmaan kipaista kauppaan, kun illatkin tästä taas hämärtyvät. Eihän noilla aurinkokennovaloilla kunnon valaistusta saa aikaan, mutta tunnelmaa pienellä rahalla sensijaan helposti.

vaalean vihreää kirjoitti...

Minä ostin myös pari kokeiluun. Niissä vain sattui olemaan melko kylmä valo. Nyt voisin etsiä pari uutta vähän pehmeämmällä sävyllä. Nuo sinun näyttävät hyviltä.

Päden paja kirjoitti...

Tosi kivoilta näyttää nuo valaisimet..ja nuo omenanpuun valot on myös hienot! Kiva kun tulee pikkuisen hämärää ja valot pääsee oikeuksiin:)

Maria/Puutarhassa-blogi kirjoitti...

Kauniit valot! Niitähän voisin itsekin hankkia kun ovat ilmeisen toimivia :)

Villin pihan Sanna kirjoitti...

Eivätkö tosiaan olekin kivoja. Siellä ne nytkin kaikki tuikkivat. Näitä voi todella suositella! Eikä kyseessä ole mikään myyjän markkinointipostaus, vaan ihan oma löytö. Melkein lipsahdin tänään hakemaan lisää😅

Katja kirjoitti...

Meiltäkään ei löydy ulkovaistusta muualta kuin rakennuksen seiniltä. Jotenkin en ole sellaista osannut edes kaivata. Uuteen kasvihuoneeseen toivoin sähköt. Kaupoissa olen hiplaillut aurinkokennovaloja mutta vielä en ole tullut hankkineeksi, muiden kokemuksia on hyvä kuulla.

Merja Heinonen kirjoitti...

Samoja palloja täälläkin. Kahdeksasta jäljellä toiminnassa on kaksi. Mutta kun ne rikkinäiset purkaa, niitä lasipalloja voi käyttää iha sellaisinaan koristeena puutarhassa.

pioni kirjoitti...

Aurinkokennovalot on kyllä käteviä, ja nuo ovat kauniitakin! Kiitos vinkistä:)

Kukkaiselämää kirjoitti...

Kivat valot! Meillä oli joskus jotain aurinkokennovaloja, ja eivät palaneet kunnolla. Pitäisi kokeilla toisia.

Kirsti Kaija kirjoitti...

Näyttävät tosi näteiltä. Kiitos ideasta. Taidan varastaa sen käyttöön, kun illat taas pimenevät.