keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Juhlat puutarhassa

Olen useammat kerran puhunut suuremmista juhlista puutarhassa. 
Kerrottakoon nyt siis mistä on kyse.


Monet jo tietävätkin, että olemme menossa naimisiin. 
Hääjuhla pidetään puutarhassa
Olemme kutsuneet n. 50 ihmistä juhlimaan kanssamme.
Aiomme suoriutua valmisteluista pääosin itse.


Tarkoitus on tehdä mukava, rento ja viihtyisä puutarhajuhla niille ihmisille, keiden kanssa haluamme päiväämme oikeasti juhlia.


Harkitsin pitkään, kirjoitanko tästä ollenkaan blogiin, mutta puutarhassa vietettävät juhlat ovat harvoin esillä puutarhablogeissa.  
Puutarhamiljöö sopii hienosti boheemeihin, vapaamuotoisiin juhliin, 
joissa ei ole tiukkaa kaavaa eikä hurjia vaatimuksia puitteille.
Mies on tehnyt pöydätkin itse.


Pöytien ohjeen löydät täältä. Ne käsiteltiin rautavihtrillillä, joka keloharmauttaa puupinnat ja suojaa homeelta.


Olen etsinyt Pinterestistä ideoita, jotka sopivat suunnitelmiimme. Ihania juttuja on loputtomasti.
Tässä vähän suunnitelmia Pinterestkansiostani:

Eniten paineita tulee tietenkin säästä, puutarhan virittämisestä tunnelmaan ja tarjoiluista. En oikein ole uhrannut ajatustakaan sille, että sataisi kokoajan. Katoksia on suunnitteilla ja talo on suuri. Sisällekin mahtuu.


Juhlissamme ei ole kliseisiä hääohjelmanumeroita eikä mitään, mikä tuntuu väkinäiseltä tai pakolta. Ei ole edes varmaa onko meillä kenkiä jalassa....

Puutarha on mikä on. Harmi, että pionit ovat jo menneet.
 Barrington Belle vielä tarjoilee parastaan.


Millaisia juhlia te olette pitäneet puutarhassa?
Hui! Nyt kun kirjoitin tämän, minua alkoikin jännittää!

20 kommenttia:

vaalean vihreää kirjoitti...

Ui. Ihanaa. Teillä on sekä suuri puutarha että suuri talo. Molempiin mahtuu. Toivotaan juuri sopivaa säätä.

Krisse K kirjoitti...

Oih, ihanaa ♥ Onnea. Toivotaan, että sää tosiaan suosii, niin uskon, että silloin teillä on ihan mielettömän ihana hääjuhla puutarhassanne. Olen iloinen myös siitä, että uhliinne on kutsuttu vain niitä ihmisiä, joiden kanssa oikeasti haluatte viettää hääjuhlaanne. Niin se juuri pitääkin olla.

Piparminttu kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta ja rennolta juhlatilaisuudelta. Kuvista välittyy mukava tunnelma ja häistä tulee varmasti aivan mahtavat ja omannäköiset!

Kati 100%outdoor kirjoitti...

Sun piha on kuin tehty juhlille. Se on upea pioneilla ja ilman. Onnittelut jo etukäteen. Nauti ja tanssi jalat kipeiksi. Naimisissa on niin kivaa olla :)

Between kirjoitti...

Hieno idea viettää häät omassa puutarhassa. Varmasti tilaisuus tulee jäämään niin teille kuin kaikille vieraillekin iäksi muistoihin. Toivon sydämestäni, että juhlan aikaan myös sää olisi kaunis ja aurinkoinen.
Olen viettänyt yhdet pyöreät synttärit omassa puutarhassa. Ruoka- ja kahvitarjoilu oli sisällä, mutta ulos asetimme istuinryhmiä, jotta saatoimme mennä pihalle nauttimaan herkuista. Se kesä oli aurinkoinen ja lämmin ja synttärini aikaan suorastaan helteinen. Sattumoisin kesän ainoa kunnon ukkosmyrsky tuli juuri, kun olimme kaikki pihalla juomassa jälkiruokakahvia. Ke juhlat jäivät kaikille mieleen ja sateesta huolimatta oli mukavat pippalot.

Inkivääri kirjoitti...

Kuulostaapa mukavalta, tulee varmasti ikimuistoiset häät! Meillä on ollut parit synttärit ja jokavuotiset rapujuhlat on tämän 17 vuoden aikana onnistuttu kaksi tai kolme kertaa pitämään ulkona.

marliska kirjoitti...

Ihanaa.
Ihana aihe ja paikka juhlia.
Paljon onnea teille tärkeänä päivänä ja kaikkina päivinä!!!

Aikku kirjoitti...

Kesällä on ollut paljujuhlia, ja myös ihan tavanomaisia illanistujaisia. Tyttären valmistujaisjuhlat pidettiin kesän alussa sisällä, kun ei tiennyt millaiset ilmat oli. Ja vettähän se satoi. Mutta häät ovat aina niin ihanat juhlat. On sitten ollut tänä kesänä rippijuhlia ja viiskymppiset.

Tanja Merikari kirjoitti...

Ihanat pöydät ja ihanat puitteet juhlalle! 💚 Onnea ja iloa päiväänne!

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Paljon onnea jo etukäteen ja ihania juhlia. Toivottavasti sää suosii. Meillä on ollut työpaikan tykyilta puutarhassa. Silloin sää suosi, vaikka oli jo syyskuu.

Oravanpesän Kati kirjoitti...

Oi, miten mahtavaa! Onnea etukäteen ja ihania juhlia! Puutarhanne on varmassti mahtava paikka viettää tärkeä päivä juhlien.

Hanne Valkoinenleinikki-blogi kirjoitti...

Onnea jo etukäteen!
Mikä olisi ihanampi paikka viettää omia häitään kuin oma puutarha.
Suvun vanhimman syntymäpäiviä vietimme aina hänen kotipaikkansa puutarhassa!
Mukavaa heinäkuun loppua!

Ulla kirjoitti...

Ihanat juhlat teille tulossa! Onnii paljon teille! Toivotaan jotta siä suosii. Meilläkin ois elokuulla tarkotus pittee pienet kekkerit, Pekka täyttää vuosia, myö on oltu naimisissa 35v. Uus putarhavajakin valamistuu ja mie jäin eläkkeelle, on monta aihetta!
Annotpa hyvän vinkin. Meillä on harmoota laun (ladon) seinälautoo ja siitä ois tarkotus tehä kaikenlaisii laatikoita, mie oon miettinä sitä katkasupintoo kun se jiäp lauvanväriseks, tai pitäs sahata jiiriin. Rautavihtrilli helepottaa assiita. Onkohan se sammoo jauhetta mitä käytetään kun lankoja värjätään? Mistä sie hankit sitä.
Eläkkä yhtään jännitä vaikka hiäsuunnitelmat paljastit!

Päden paja kirjoitti...

Oi miten näytti ja kuulosti ihanalta♥ Teidän häistä tulee aivan upeat ja hääpaikka on kaunis!! Tuo suunnittelu ja valmistelu onkin varmasti ikimuistoista ja mukavaa.. Kaikkea hyvää tulevaan ja mukavia valmisteluja!!

Maria kirjoitti...

Puutarhan raikkaat onnittelut ja ihanaa juhlapäivää! Upeat pöydät on miehesi tehnyt. Hauska idea kottikärryllinen juomia :)

Villin pihan Sanna kirjoitti...

Kiitos lämpimästi kaikille! Ulla, rautavihtrilliä myyvät maaliliikkeet. Netissä esim. Domus Classica. Meidän kylän omassa maaliliikkeessäkin sitä oli.

Riina kirjoitti...

Oi, ihanaa ja onnea! <3
Puutarhajuhlat ovat ihan parasta! Meillä on vietetty meidän kummankin nelikymppisiä, rippijuhlia, valmistumisjuhlia ja monia muita pienempiä kekkereitä aina puutarhassa. Sää on onneksi sallinut ja ilmapiiri on aina ollut jotenkin leppoisa ja hyväntuulinen. Lapsivieraat ovat saaneet kirmata vapaammin ja ahtautta ei olla tunnettu.
Luulen, (enempää sinua tai sulhasta tuntematta) että juhlasta tulee juuri teidän näköiset ja ihanat. Juuri se onkin juhlissa parasta!

Anonyymi kirjoitti...

Paljon onnea! Puutarhanne on mitä upein paikka juhlille.
LK

Ulla kirjoitti...

Kiitos Sanna tiiosta! Värjäykseen oon ostanu apteekista ja siellä on apteekin hinnat!

Katja kirjoitti...

Puutarhassamme ei ole varsinaisesti pidetty juhlia. Mutta viikonloppuna olin häissä Ukrainassa ja juhlat olivat ulkona. Sisätiloina oli teltta. Edellisinä päivinä oli satanut, kulkureitit oli katettu oljilla ja vieraita varoitettu että korkokengät kannattaa jättää kotiin. Asu oli vapaa mikä helpotti. Juhlamekkojen kanssa näki jopa lenkkareita. Mukavat ja rennot juhlat oli.
Tsemppiä valmisteluihin!