maanantai 28. elokuuta 2017

Puutarhassa siivotaan ja kitketään - kuten aina

No niin. Targetti on siis löytynyt, toteutus hieman ontuu.
Vuohenputkeahan on aina. Kitkemistä ja siivoamista olisi nyt erityisen paljon.


Nypiskelin kukkavarsia ja rikkaruohoja sieltä täältä. Pakko oli kuitenkin ajaa pitkän tauon jälkeen nurmikkoa ja sitä projektia vielä jäikin.


Nurmikon ajamisen jälkeen istutukset tulevat kauniisti esiin ja piha siistiytyy hetkessä. Ajan mielelläni nurmikkoa. Siinä tuloksen näkee samantien ja homma on reipasta ja nopeaa. 

Harhauduin katselemaan istutusalueita. 


Keltainen penkki houkuttelee väreillään, vaikka monesti olen sanonut, etten pidä keltaisesta. Huomaan kuitenkin, että syyspuutarhassa pidänkin keltaisesta.


Pidän myös voimakkaista ja rohkeista väriyhdistelmistä.
Yllätyksekseni keltaisten rinnalla punahattujen voimakkaat pinkit ovat mielestäni ihania. Ihanampia kuin ilman keltaista.Mutta siivoaminen tulee puutarhassa tarpeeseen. Korkeat kukkineet ritarinkannukset makoilevat pitkin. Pionien ruskeat, homehtuneet kukat ovat rumia. Pakko varmasti siivota kerrankin loppukesästä. Muuten keväällä on sellainen sotkujen sotku, että hui olkoon!


Seuraava vapaapäivä siis pyhitetään puutarhasaksille ja siivousurakan aloittamiselle.

Mukavia elokuun viimeisiä päiviä kaikille!

8 kommenttia:

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Sama täällä. Sakset viuhuvat!

Maatiaiskanasen Elämää kirjoitti...

Keltainen tosiaan toimii syksyllä puutarhassa. kaunista on <3 Nautitaan vielä, kun hetki keritään. Täällä oli viime yönä +3 astetta ja kyllä jo sisuksia kylmäsi ajatella, että kohta on tämä puutarha kausi ohi :( Toisaalta, on syksyssä ihanakin puoli ;) Nimittäin syyssipulit.
Blogissani onkin arvonta, jossa voi voittaa syyssipuleita, käy toki osallistumassa <3

Kesätuulia kirjoitti...

Ihan totta, ruohonleikkuun tuloksen näkee heti... Olen yrittänyt rajata kukkapenkkejä ja kitkeä, mutta jestas tuo kitkeminen on hidasta, ja kun se ei lopu mihinkään..... Istuttaminen on paljon helpompaa kuin siistinä pitäminen :) Täällä oli aamulla 6' ja tuntuu jo niin vilpoisalta, että kitkeminen on hyvää hommaa kun pysyy lämpimänä kun viuhtoo ympäri pihaa :) Mukavia syyshommailuja sinne!

Nila kirjoitti...

Tulin taas kuulolle. Ruohonleikkuu on ollut tänä kesänä jopa joskus haasteellista. Minä olen myös muuttanut käsitystä keltaisista kukista. Ne antaa minusta jopa valoa kuin myös valkoiset tekevät. Meillä täällä Lohjalla on ollut aika sateista, mutta se tietää hyvää istutus syksyä. Minulla on sellaista edessä jonkin verran. Hyvää loppuviikkoa sinulle.

Katja kirjoitti...

Meilläkin kitkettävää riittää, luonnonvara joka ei lopu milloinkaan. Teen osan perennojen siistimisestä syksyllä ja osan keväällä, pioneista leikkaan ruskeat kukinnot heti pois mutta varsinaiset kasvustot vasta keväällä.

Between kirjoitti...

Olen samaa mieltä, että nurmikonleikkuulla saa nopeasti puutarhan näyttämään paljon paremmalta. Siksi pyrin ajamaan nurmikon säännöllisesti, vaikka muuten en ehtisi puutarhaa aina siivoamaan.
Viime syksynä kitkin rikkaruohoja ja kanttasin penkkejä vielä aika myöhään. Yllättäen siitä oli hyötyä pitkälle tähän kesään, sillä monet rikkikset ilmaantuivat tavallista kesää myöhemmin ja penkitkin pysyivät kuosissaan myöhempään. Jospa tänä vuonna kykenisi samaan.

Kati kirjoitti...

Kyllä olisi itselläkin puutarhan siivousta edessä. Lisäksi tuli lauantaina hankittua Mustilan taimipäiviltä muutama istutettavakin. Niin ja kukkasipuleita on kassillinen... Ei lopu hommat ei, aika vaan on kortilla;) Mukavia puuhapäiviä<3

Tanja Merikari kirjoitti...

Itsekin karsastan keltaista yleensä, mutta keväällä ja syksyllä se piristää. Voi kun ehtisi puuhailla enemmän pihassa! Osa marjoistakin vielä poimimatta.