keskiviikko 16. elokuuta 2017

Tämän hetken kukkijoita ja kirjasuositus

Puutarha on myös asennekysymys. Sanon aina, että pionien jälkeen ei ole mitään, mutta olen totaalisen väärässä. Puutarhassa on aina jotain. Pitää vain nauttia hetkestä, tästä hetkestä.
Kärhötkin nauttivat elokuun auringosta ja sanovat, että : "Pääse nyt yli niistä hiton pioneista! Katso meitä!"

JOKU CLEMATIS
Ukonhatut, piiskut ja monet muut ovat parhaimmillaan. Kuunlijojen kukkia on tuhansittain.


Keltainen penkki pursuaa kukkia.


Tässä vielä se kokonaisnäkymä pergolan alueesta. Huomatkaa, miten amurinviini on valloittanut vanhan koristeomenapuun.


Popo pysyttelee lähistöllä huomattuaan makkaranpaistoaikeemme. Pergola on nyt todella viihtyisä. Tänäänkin sinne kerääntyi suuri joukko makkaranpaistajia.


Eilen Teija Tuisku ja Heidi Haapalahti kävivät meillä pienellä työkeikalla. Sain heiltä tuliaisina heidän uusimman kirjansa Makutarhuri. Kirja on visuaalisesti aivan huikea ja sisällöllisesti kutkuttavan kiinnostava. Voin suositella sitä kaikille hyötytarhureille, ruokaesteetikoille ja ruuan kasvattamisesta haaveileville.


Aloin kirjaa vain selailtuani heti puhua Täti Vihreälle valkosipulin kasvatuksesta.


Kiitos! Ihan kirja ja mukava vierailu!

6 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Kappas, samat vieraat kävi meillä eilen :) Kertoivatkin että heillä oli lähistöllä toinen keikka. Kärhöistä voi olla yhtä onnellinen kuin pioneista, ellei onnellisempi. Ei niitä kaikki (minä) saa kasvamaan.

Minna kirjoitti...

Onkos siellä maakellarin muuri tuolla takana näkyvissä?! Olisin kovin kiinnostunut kellaripostauksesta😊

Between kirjoitti...

Noin se menee. Kukkia riittää pionien jälkeenkin, mutta jotenkin niiden ihastelemiseen jämähtää. Onneksi kaikki kärhöt, liljat ja punahatut sun muut tuskin tulevat mustasukkaisiksi, vaan laittavat kukinnassaan parastaan.

Varpuslintu kirjoitti...

Haha, tarjoaahan syyskesä toki vielä vaikka miten ihanaa kukkaloistoa, jos on vain valinnut oikeat lajit puutarhaan. :D Kiitos kirjasuosituksesta! Tuo vaikuttaa hankkimisen arvoiselta. :)

viikarivartti.blogspot.fi

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Kivoja vieraita teillä kävi. Upea kasvusto tuossa pergolan ympärillä!

Maatiaiskanasen Elämää kirjoitti...

Ihana tuo teidän pergola! Mie kans vähän semmosesta haaveilen, mutta HerraMies ei ymmärrä idean päälle ollenkaan. Nooh, talvi aikaa hehkuttaa, joten jospa ensi vuonna ;)Onneksi puutarhassa on paljo paljon kaikkea ihanaa pionienkin jälkeen :) Mukavaa viikonloppua!
Tervetuloa myös Maatiaiskanasen Elämää-blogiin :)