torstai 10. toukokuuta 2018

VIIKON KUKKA – PALLOESIKKO

 Puutarhassa alkaa kukkia kaikenlaista. Tämän hetken kukkijoista eniten minua viehättää tämä hennon vaaleanpunainen Palloesikko, Primula denticulata.


Näiden soisin leviävän mihin vain. Ihania, pastellinvärisiä pallukoita!Tämä on myös ihastuttavien alkujen aikaa. Särkyneensydämen  versot ovat lähes yhtä kauniita kuin kukkiva kasvi.


Kaikista kasvin aluista ikuinen suosikkini on kuitenkin saniainen. En koskaan väsy ihastelemaan noita vauhdilla auki kiertyviä lehtiä. Ne ovat kuin ujoja pikkueläimiä.  Merihevosia tai vauvalohikäärmeitä. Jotenkin ikiaikaisen näköisiä ja aivan parasta toukokuussa.


6 kommenttia:

Anni / Inkalilja Love kirjoitti...

Niin kaunista! Juuri tänään ihmettelin saniaispenkkini hiljaisuutta - mitään ei näytä nousevan. Olen yleensä laittanut niille talvisuojan havuista, mutta se oli jostain syystä jäänyt tekemättä syksyllä. No, täytyy vielä odotella jos ne siitä kuitenkin virkoavat.

vaalean vihreää kirjoitti...

Kaunis väri ppalloesikolla. Erivärisiä palloesikoitakin voisi alkaa keräilemään.

Sirkku kirjoitti...

Voiko ollakaan noin kauniin väristä palloesikkoa! Minulla leviävät perinteiset lilat ja viime vuonna hankittu valkoinen on vasta aloittamassa kasvuaan. Mutta tuollainen hempeilijä pitää kyllä jostakin etsiä:) Saniaisista minäkin pidän, ihana tapa nousta kohti taivaita:) Mukavaa viikonloppua!

Katja kirjoitti...

Hurmaavan värinen esikko. Samaa mieltä saniaisista.

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Onpa kaunis palloesikko. Minulla sitä on lilana. Kotkansiipien koukerot ovat ihania. Aurinkoista puutarhurointia!

Merikaisla tuulessa kirjoitti...

Ensi kertaa visiitillä blogissasi. Jopas on kevät siellä pitkällä, kun kukkuvia jo ihastuttaa puutarhassa. Täällä saaristossa omalla pihallani vain vuorenkilvessä näkyy nuopuja. Ja narsissi kukkii. Mutta nyt on niin lämmintä, että varmasti se kesä sieltä tulee. Koivun hiidenkorvat ovat ihanan vihreitä.