lauantai 12. toukokuuta 2018

SÄÄ KUIN MORSIAN – Vähän liian kuuma ja tottumattomalle arvaamaton (vai miten se nyt meni)

Tämän päivän puutarhaodotukset olivat korkealla. Helle kuitenkin verotti sekä vauhtia että voimia.Kun kesä tulee ikään kuin puskista, yllättäen, 
on syytä muistaa suojata itsensä sekä juoda paljon. Silti meinaa uupua.


Sain kuitenkin kaivettua esiin perennan alut yhdestä istutusalueesta ja hieman toisestakin.


Nyt näyttää kaljulta, mutta kyllä se siitä tuuhettuu.


 Ihan mahtavaa saada kaivettua vuohenputkia juurineen kottikärrytolkulla. Kanttasin lopuksi reunaakin hieman.
Lähtötilanne oli tällainen:


Jos joku ikinä sanoo, että syö vuohenputket, niin pääset niistä.... En voi taata, ettenkö sano rumaa sanaa. En syö, enkä pääse! Kahdenkymmenen vuoden vuohenputkisota on opettanut jotain. Siitä ei pääse eroon. Mutta voi sitä silti kohdella vihamielisesti.


Uskomatonta, mutta oli pakko kaivaa ruohonleikkuritkin talviteloilta. Joissain kohdissa nurmi on tavattoman pitkää ja toisissa ei kasva vielä mitään.


Eläimet nauttivat lämmöstä ja auringosta, kun emäntä puhisee puskissa.
Työmaan ylitarkastajana Salma Hayek, musta kisu.


Huomenna jatkuu....

10 kommenttia:

Titti kirjoitti...

Niin paljon ei pysty vuohenputkea syömään että ne pihalta loppuisi.😂
Pienikin pala kun juurta jää niin tuntuu että siitä lähtee vähintään viisi uutta kasvamaan. Onko hyviä vinkkejä tuohon hommaan, kaivoitko lapiolla? Urakka itselläkin edessä...😒

Katja kirjoitti...

Minä olen nauttinut kuumuudesta ja lämmöstä koko viime kesän edestä. Juomapullo saa tosin olla koko ajan lähellä ja välillä on mentävä varjoon huilimaan. Huomenna vois viritellä pihakeinun lepopaikaksi. Vuohenputkea vastaan taistelu on julmaa, se ei anna armoa puutarhurille eikä puutarhuri vuohenputkelle.

Villin pihan Sanna kirjoitti...

Onhan se Katja ihanaa! Oikea kesä! Titti, käytän lapiota, talikkoa ja istutuslapiota. Mutta kyllä sitä sinne jää. Heikkenisihän se jos vihreät osat aina saisi nopeasti pois.

Kivisen Vilma kirjoitti...

Minäkin olen ollut kitkemishommissa kuumalla pihalla. Myös niiden vuohenputkien! Varsinainen riesa koko kasvi. Kovin kauaa ei jaksa pihalla näihin säihin tottumattona ponnistella.

Pirjo kirjoitti...

Nyt riittää kevätpuuhaa..tai kesähän tämä jo miltei on :D

Kati kirjoitti...

Joo kyllä tämä sää on ihana, mutta aurinkoisella tontilla liiaan paahtava oikeisiin hommiin:) Meillä on nurmikko paikkapaikoin ihan pehmeää sammalta tai jotenkin palanut. Niitä raaputteline eilen pois. Ihana äitienpäivä, sai tehdä, mitä itse halusi:)

Maatiaiskanasen Elämää kirjoitti...

Tänäänkin oli varjossa parhaimmillaan 28,7 astetta. Melko lämmintä siis :D Ihanaa uutta viikkoa Sinulle ja tsemppiä vuohenputki-taisteluun :)

Maria / Kanelia ja kardemummaa kirjoitti...

Minä pääsin pihapuuhiin sunnuntaina. Pari tuntia penkkien kääntöä ja perunan istutusta, ja olin jo aivan hapoilla! Ei kestä vanha enää kuumaa, vaikka lämpö luita helliikin. Pakko edetä rauhallisemmin, vaikka tekisi mieli hyöriä tuolla nyt 24/7.

Kaunista viikon jatkoa!

Pauliina / Kukka & kaali kirjoitti...

Minun pitäisi käydä voikukkien kimppuun, mutta nyt on niin kuumaa, että istun mieluummin sisällä. Eivät työt sisälläkään lopu - eikä varsinkaan tässä koneen ääressä istumalla :) Intoa sinulle vuohenputkitaisteluun!

Kristiina kirjoitti...

Ihana blogi, liityin lukijaksi! Ja viehättävä kissa ♥

Terv. Kristiina