lauantai 26. tammikuuta 2019

VILLASUKKAMAANIKON PALJASTUKSIA


Lomaillessani joulun aikaan päätin kokeilla pitkästä aikaa kirjoneulevillasukan tekoa. Ajattelin, että leikin kunnolla väreillä ja katson mitä tuleman pitää. Olin tehnyt pitkän aikaa pintaneuleita enkä muistanut millaisen intohimon saatan kirjoneuleisiin kehittää.


 Ensin valmistuivat nämä huikeat polvisukat. Lankana on Novitan Seitsemän veljestä, josta neulon mielelläni. Monissa ohjeissa on ohuempi lanka, mutta pienemmällä puikkokoolla ja napakalla käsialalla ei tulos ole liian suuri. Kaikki nämä ovat sitä paitsi Niina Laitisen malleja, joissa monissa voi valita kapean pohkeen mallin. Vaikka pohje olisi paksumpi tulee ohjetta paksummalla langalla juuri sopiva.

NIINA LAITINEN DESIGNS YSTÄVÄNPÄIVÄSUKAT 2018

NIINA LAITINEN DESIGNS YSTÄVÄNPÄIVÄSUKAT 2017


NIINA LAITINEN DESIGNS UUTELAT

NIINA LAITINEN DESIGNS FAUNAT
Kirjoneulesukan teko on koukuttavaa ja melko nopeaa. Kuvion vaihtuessa neulominen ei myöskään ala tylsistyttää. Pidän Laitisen malleista kovasti. Ohjeet ovat myös selkeitä ja helppoja seurata. Niitä on kätevästi ja edullisesti hankittavissa netistä pdf-tiedostoina.

Nyt minulla on työn alla ehkä kaikkien aikojen kaunein villasukka Laitisen uudesta kirjasta. Niskajumin uhallakin sitä on edistettävä. 

10 kommenttia:

Virpi / Villiviinin viemää kirjoitti...

Aivan huikean hienoja! Itse olen toistaiseksi pysytellyt pintakuvioinneissa, ajatuskin kuvioneiúleesta ja kaikesta siitä lankahässäkästä ja päätetltävien langanpäiden määrästä ahdistaa, mutta ehkä eräänä päivänä...

Kirsti Kaija kirjoitti...

Suloisia, iloisia sukkia.
Toivon, ettei niskajumi iske :)

Katja kirjoitti...

Hienoja!

Mamma A. kirjoitti...

Vautsi miten hienoja sukkia!Minä en ole vieläkään oppinut kunnolla kirjoneuletta,vaikka olen neulonut jo yli 30vuotta.Pitäisi ehkä taas kokeilla, jos nyt alkaisi sujumaan:)

Suvi Kullström kirjoitti...

Ihania villasukkia ♥️

Navettapiika kirjoitti...

Ihania!

Maiju / Lempipäiväni tänään kirjoitti...

Kauniita sukkia, sulla on hyvä värisilmä! 😊 nyt on juuri alkanut ystävänpäiväsukka-KAL, osallistutko siihen?

Between kirjoitti...

Todella kauniita, niin herkullisia värejä ja kuvioita. Kyllä olet taitava. Itselläni kirjoneuleesta tulee järjestään liian tiukkaa eli vielä vaatii harjoittelua. Niskajumi on taas päällä ahkerasta kutomisesta johtuen. Huomenna menen hierontaan niskajumiani auttamaan - ja taas jatkuu kutominen.
Iloisia sukkahetkiä sinulle1

pioni kirjoitti...

Upeita!
Täytyypä tutustua noihin ohjeisiin.

Sartsa kirjoitti...

Hienoja sukkapareja! Kirjoneule on tosiaankin koukuttavaa ja kuviot tuntuvat nopeuttavan neulomista.