keskiviikko 6. helmikuuta 2019

PALMUTILANNE PÄÄLLÄ - Welcome to the jungle

Lumitilanne on uskomaton.
Puut ovat kovilla, vaikka auringon paistaessa on myös huikean kaunista.


Olen tyytynyt tarkkailemaan lumitilannetta ikkunasta ja keskittynyt vapaapäivän kunniaksi huonekasveihin.Sisustin työpaikalla neuvotteluhuonetta ja sen seurauksena aloin kotona tarkkailla huonekasveja sillä silmällä. Minulla on muutama iso kultapalmu tai sen tapainen suuri kasvi. Luin, että kultapalmu tulisi vaihtaa muutaman vuoden jälkeen uuteen multaan ja sitä voi jakaa lehtiruusukkeista. Omilleni en ollut tehnyt mitään ja ne ovat silti hengissä. Kaksi kapeampilehtistä ja yksi leveämpihuiskainen.


Mullanvaihto- ja jakoprosessin seurauksena salissa on nyt seitsemän palmua.  Luokkahuoneissamme on viileämpää kuin vakiasutuissa huoneissa ja hyvä valo suurten ikkunoiden takia. Huonekasvit tuntuvat viihtyvän siellä hyvin. Muistan hankkineeni kyseiset kasvit katsottuani Downton Abbey- sarjaa ja siellä kartanon (tai linnan) huoneissa oli juuri erilaisia kultapalmuja. Voisin hankkia muitakin vanhoja, talon ensivuosikymmenten kasveja. Sitä ennen vien työpaikalle ainakin yhden palmun ja levittelen muita jakokappaleita pitkin taloa. Ihan tällainen viidakkotunnelma ei ole tavoitteena.


Tiedätkö sinä 1900-luvun alun huonekasveja?
Tai mikä on sinun suosikkisi?

4 kommenttia:

Kirsti Kaija kirjoitti...

Voi, miten suloisia huonekasveja.
Olet oikea viherpeukalo.
En edes oikein tunne viherkasveja.
Meillä on vain kaktuksia ja orkideoita.
Mukavaa loppuviikkoa1

Between kirjoitti...

Sinulla onkin nyt ihan viidakkotunnelma.
En kovin hyvin tunne 1900-luvun viherkasveja, mutta hienohelma sopisi minusta hyvin vanhaan luokkahuoneympäristöön. Tätini 40-luvun talossa sellainen viihtyi hyvin.

Anonyymi kirjoitti...

hei, arvaisin että kliivia?t.sari

Oravanpesän Kati kirjoitti...

Kannattaa vilkaista kirjaa Hienohelma ja vanhapoika, joka perehtyy nimenomaan vanhoihin huonekasveihin.

Blogistani löydät ensivilkaisun: http://www.oravanpesa.net/2017/10/hienohelma-ja-vanhapoika-rakkaat.html