lauantai 25. toukokuuta 2019

PARASTA JUST NYT

Särkynytsydän on ehdoton suosikkini kevät-kesän kukkijoista.
Se on myös talvehtimisvarma.


Valkoinen lajike on arempi ja juuri näitä kuvia tähän laittaessani tajusin, etten ole huomannut sitä vielä. Se on samalla alueella tämän perinteisen kanssa ja onkin mentävä tutkimaan, onko se kadonnut.

DICENTRA SPECTABILIS

Särkynytsydän on jotenkin uniikki perenna. Ihania sydämiä, jotka ovat kauniin lehvästön koristeina.
Se kuuluu unikkokasvien heimoon ja on kotoisin Aasiasta, mm. Siperiasta ja Japanista.


Villissä pihassa on nyt jotenkin runsaasti tummempaa fuksian punaista. Ja sitä vuohenputkea. Minua on oikeasti alkanut huolettaa, että se valtaa kaiken. Tänään on satanut koko päivän. Olisi aivan pakko ehtiä kitkemään oikein urakalla.


Minulla on onneksi metsä täynnä kieloja.


5 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Vuohenputki on viheliäistä, selkeästi se on meilläkin lisääntynyt viime vuodesta, liekö tykännyt kuivasta ja kuumasta kesästä. Valkoinen särkynytsydän on kaunis mutta meillä se ei menesty, tavallinen kyllä menestyy ja tummempi versio.

Puutarhaelon Riitta kirjoitti...

Särkynytsydän on kevään ehdottomia suosikkejani. Minulta katosi valkoinen ekan talven aikana, mutta punainen komistuu vuosi vuodelta.
Meillä vuohenputki on päässyt todella valloilleen. Kitken ja kitken, mutta se auttaa vain hetkeksi. Parin vuoden päästä sitä on taas penkki ihan täynnänsä. En niin välitä, jos sitä on marjapensaiden juurella perhoskasvina, mutta kukkamaihin ei tarvitsisi tunkea.

Kirsti Kaija kirjoitti...

Nämä kuvat kertovat hienosti siitä, mikä on parasta nyt.
Minäkin haaveilin, että punainen ja valkea särkynytsydän kukkisivat yhtäaikaa, mutta valkoinen on paljon myöhäisempi.
Mukavaa sunnuntaita!

Hitunen kirjoitti...

Löysin blogiisi mutkan kautta ja oli kiva tutustua villin pihan ihanuuksiin. Särkynyt sydän on myös oma lempikasvini näin alkukesästä. Olen jakanut vanhaa kasvia useisiin paikkoihin - eteläseinustalla se jaksoi pari vuotta (hölmö kokeilu!), omenapuiden alla paremmin ja pohjoispuolen varjossa.
Hyvää kesää!

Between kirjoitti...

Ettet vaan saa kohta vuohenputkista vatsahaavaa. Onhan ne viheliäisiä kasveja, mutta näissä kauniissa kuvissasi niitä ei ainakaan näy.
Sateesta huolimatta mukavaa sunnuntaita sinulle - siis jos teillä sataa.