sunnuntai 26. toukokuuta 2019

KEITTIÖN UUSI KUNINGATAR


Miehen mielestä se olen tietenkin minä, mutta mutta...

Kuten aiemmin kerroin, olen tyhjentänyt sopimuksesta erästä aittaa. Kaiken pienemmän rojun alta paljastui vanha kaupan tiski. Tai oletan sen olevan sellainen. Melkein toivoisin sen olevan tämän kylän kaupasta peräisin. Kapistus oli todella likainen. Sokkeliosa oli irti ja kaikki jäljellä olevat laatikot olivat toimineet rottien kotina.


Tässä muutama ennen-kuva:



Käytin tuntitolkulla aikaa putsaamiseen, jonka aloitin painepesurilla ja siirtyen kuumailmapuhaltimeen, raappaan ja hiomakoneeseen. En ole ikinä nähnyt niin paljon rotan ulosteita! Luulin, että saan jonkun kamalan taudin! Mutta minulla oli visio.



Maalasin tiskin Prismasta saatavalla Rust-Oleum Chalky Finish kalustemaalilla, värillä Antique White ja vahasin sen jälkeen kalkkimaalille tarkoitetulla vahalla. Maalia on kolme kerrosta. Kuivumisen jälkeen ja ennen vahaamista kulutin maalia hieman veitsellä ja hiomapaperilla sieltä täältä.


Tason ja luukkujen kehykset halusin jättää puunvärisiksi. Uskomatonta, että nuo lasit olivat ehjät! Puupinnat käsittelin puuöljyllä. Pidän siitä, että elämän jäljet näkyvät pinnassa.


Jonkun vanhan  pelastaminen käytännölliseen tarkoitukseen on palkitsevaa. Tiesin heti tämän nähdessäni, mihin se kuuluu.


Taisin kuulla jonkun sanovan "Ihan hirvee!" nähdessään tämän pihalla pesemättömänä ja surkeana. Rotan papanat vain lentelivät, kun 2,7 m pitkää ja melko painavaa aarrettani siirreltiin.



Mielestäni siitä tuli täydellinen, keittiön kuningatar, maailman hienoin keittiötaso!

Nyt vielä KULTAA lätkästä, kiitos!
Miten hieno sunnuntai!


7 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Upea kaluste! Ja mikä muutos kunnostuksen jälkeen, tuo jos mikä on kodin kuningatar.

M A R I K A kirjoitti...

Aivan mielettömän upea, todellinen kaunotar <3

Kirsti Kaija kirjoitti...

Iso urakka kannatti.
Kaunis vanha kaluste on päässyt arvoiseiseensa käyttöön.

paleredrose kirjoitti...

Voi mikä kaunotar! Todella ison työn olet tehnyt mutta kyllä kannatti.
~Katja

Riina kirjoitti...

Oi, tuo on todellinen aarre! <3

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihana! Mikä puuöljy se oli mitä laitoit tasoon?

Anonyymi kirjoitti...

Niin kaunis!