lauantai 9. kesäkuuta 2007

Hot Summer!

Tänään on tosi kuuma, kukat näivettyvät kuumuudessa. Syreenien kukintakin meni ohi nopeasti. Alla päiväkuva ruusuorapihlajastani, jonka kukissa on myös kuivumisen merkkejä. Kastelu on mahdotonta tehdä kunnolla tämän kokoisella pihalla. Pintajuurisuus pelottaa ja luotan, että ensiviikolla sataa...

Its very hot here in northern Europe. Lilac flowers bloomed very fast. I think its too dry for flowers to stay fresh long time. Grataegus laevigata `Paul´Scarlet´, Midland Hawthorn? is in bloom and you can see dry brown spots in flowers allready ( lilac was the same). Watering is an awfull project and can do more harm than good if the water wont go deep enough. I´m hoping to have rain next week...Ruukussa / In the pot


Tärkeä osa kesäelämäämme on ulkosauna. Yli sata vuotta vanhassa saunassa on pehmoiset löylyt ja mukava saunatupa, jossa voi viileinä iltoina istuskella kynttilän valossa.


Important part of our outdoor living in summer is over hundred years old outdoor sauna. There is also a big nice room where you can sit by the candle light in autum nights.7 kommenttia:

quu kirjoitti...

Paljon on tummia kasveja kasvatuksessa, mutta saas nähdä mitä niistä kehkeytyypi!

Ihana sauna, en tiennytkään, että teillä on tuollainen. Todella hienosti sisustettu eli kunnioitettu vanhoja esineitä ja huonekaluja. Arvostan! :)

Sanni kirjoitti...

Kiitos Quu! Viime kesänä saunalla asui remppamiehiä, kun taloon tehtiin sitä kattoa ja ulkovuorausta.

Saunatuvassa on paljon perittyjä vanhoja huonekaluja ja äitini kotitilan myynnistä pelastamiani tavaroita. Mm. seminologin puinen koeputkilaatikko!!? Puuhella on ruosteesta vielä puhdistamatta, mutta sen on jokavuosi pienen savutaistelun jälkeen saanut vetämään ja on mukava lämmittäjä syksyviileillä. Muutamana sateisena juhannuksena ollaan katettu juhla-ateria saunatuvan pöydälle ja kuunneltu radiosta vanhoja iskelmiä :)

jori kirjoitti...

Mielettömän hieno tosiaan tuo pihasauna (ja tietysti tuo ruusuorapihlaja) Olen armoton vanhantavaran friikki ja saunan tunnelma on suorastaan lumoava. Kyllä kelpaa kun on pihapiirissä tuollainen aarre. Meillä kun on jonkin verran matkaa saunottelemaan, niin ei aina millään malttaisi pihatöiltä lähteä. Mutta nyt olemme saaneet aatoksen perustaa varjotarhaa tuonne mökin suuntaan, josko sitten tulisi useammin käytyä.

Anita kirjoitti...

Wow, you have an outdoor sauna!!! It looks great!

By the way, the veggie border of your son is lovely, I very much like the old tiles that you put around!

Oh yes, it's so HOT over here now, too! Enjoy the summer!

Best wishes from Germany,
Anita

Mouse kirjoitti...

I 'discovered' the delights of sauna during skiing trips to Finland. I so wish we had a sanua here at our French house, so much so that I occasionally look at adverts on the internet and wonder if we could manage to install one. The Finnish lifestyle seems to be very healthy, is it?

Haavetar kirjoitti...

Oih millainen sauna!

Metsäkurjenpolvet lumoavat ja muistuttavat lapsuudesta, mummille poimituista kukkakimpuista.

Aniksen puutarha kirjoitti...

Onpa ihana! Voin jopa tuntea kesän ja saunan tuoksun, kun noita kuvia katselen. Ja kuten Quu kirjoitti, olet hienosti säilyttänyt arvokkaan vanhan saunan arvoisellaan tavalla kunnioittaen vanhaa.