maanantai 11. kesäkuuta 2007

Kurjenpolvia / Geraniums


Geranium himalayense Idänkurjenpolvi


Geranium sanguineum Verikurjenpolvi


Geranium phaeum Tummakurjenpolvi Erikoisen näköinen siementaimi. Emokasvi on yksivärinen tummakukkainen. Funny colour in this geranium. It has been growing from seed and mother plants flowers are dark purple, not two coloured like this.


Geranium sylvaticum Metsäkurjenpolvi


Geranium sylvaticum Metsäkurjenpolven tavallisin väri näillä ojanpientareilla on tämä. This is most common colour in this geranium here, when its crowing wild in the nature.


Geranium x.magnificum Tarhakurjenpolvi tai joku muu, nyt on nimet vähän sekaisin. I´m not at all sure about the name.


Geranium renardii Nyppykurjenpolvi

5 kommenttia:

jori kirjoitti...

Vaikken olekkaan mikään kurjenpolvien ylinystävä niin tuo tummakurjenpolvi teki kyllä vaikutuksen. Se on hitsin hienon näköinen. Pitäisiköhän kuitenkin harkita hankintaa. Meillä ei näet ole ainuttakaan kurjenpolvea.

Sanni kirjoitti...

Oi Oi, kurjenpolvia pitäisi olla joka pihassa. Minusta yksi ihanimpia on kyllä tuo vaalean violetti Metsäkurjenpolvi, jonka olen kaivanut ojanpientareesta. siinä on aina valtava lähes valkoinen pilvi kukkia.

Heti vaan taimikauppaan :)

Aniksen puutarha kirjoitti...

Hei

Sulla on ihania kuvia. Olen hostien ystävä ja nuo hostakuvasi varsinkin saivat minut huokaamaan "oi jospa vielä kerran minunkin pihallani..." Mulla on vain yhtä hostaa tällä hetkellä enkä edes tiedä sen tarkempaa nimeä ja rotua, kun olen sen äidiltäni saanut. On kuitenkin hyvin lähtenyt kasvuun ja jos se kukkaa tekee, niin sitten olen viisaampi. Kurjenpolvetkin ovat ihania ja jotakin niistä on myös pihallani.

ANSKUN PIHA kirjoitti...

Kukkiiko nyt kaikki nuo samaan aikaan?? Mulla on nyt noita harmaakurjenpolven taimia, saas nähdä kukkiiko vielä tänä kesänä. En edes tiedä milloin pitäisi kukkia. Saunanne on ylihieno, varmaan tulee hyvät löylyt.

Sanni kirjoitti...

Ansku:
Kurjenpolvista suurin osa aloittelee vasta kukintaansa. Tummakurjenpolvi alkaa kohta olla kukkinut ja metsäkurjenpolvetkin ovat olleet jo jonkin aikaa kukassa. Joissakin lajikkeissa on vasta nuppuja.

Aniksen puutarha: Kuunliljat on oiva kasvikeräilykohde. Niitä on kohtalaisen helppo jakaa ja kasvustoja saa laajennettua nopsaan...