tiistai 12. kesäkuuta 2007

Love this time of summer!

Puutarhassa voisi nyt käyskennellä vaikka koko yön. Kaikki kukat pitäsi ehtiä huomioimaan ja huokailemaan.

I just cant get enough! I could walk around the garden all night long. Soon it is time that sun wont go down at all.

Iris variegata (?) Tämä on vanha kurjenmiekka, joka on yksi harvoista puutarhassa vanhastaan olleista perennoista. Olen pitänyt sitä rumana, mutta eipä tuo niin rumalta nyt näytäkään. / This Iris has been in this garden before me. I allways tought that it was ugly, but now it doesn´t seem so bad at all.


Ajuga reptans Rentoakankaali


Dictamnus albus Mooseksenpalavapensas


Iris sibirica SiperiankurjenmiekkaNyppykurjenpolven lehti on kerrassaan viehättävä. Sitä tekee mieli koskettaa aina ohi mennessään.

Tänään sain lisättyä multaa kukkapenkkeihin ja kitkettyä ison alueen :)

Geranium renardii has so nice and soft leaves that I need to touch them always I`m near it.

4 kommenttia:

Yolanda Elizabet kirjoitti...

Hi Sanni,

It is my favorite time too, so much is in flower and there is a lot to harvest too. The pictures of your garden look great. Isn't it nice that some plants are so very touchy feely, you just need to touch them. ;-)

BTW why is it that in Finnish all the words seem so very long? :-) Wish I could understand your language but I don't.

quu kirjoitti...

Se iris voi olla taatankurjenmiekka (iris variegata) tai vastaava. Noita likaisen värisiä keltaruskeita iriksiä on Suomessa paljon ja ne lisääntyvät siemenestä hyvin. Ovat sitä tehneet jo kymmeniä ja kymmeniä vuosia, joten tarkka nimi ei välttämättä ikinä selviä.

Itsellä on kolmea eri keltaruskeaa (kaikki eri kellertävyyttä ja korkeuseroilla) ja kun vertaa kavereiden omiin, niin samankaltaisuutta on, mutta eivät kuitenkaan ole identtisiä.

Täällähän on valoisaa koko yön ajan - kotipaikkakunnalla on paljon pimeämpää. :)

Andrea's Garden kirjoitti...

Hello Sanni, thank you for coming to my blog and inviting me to yours. I am glad I dropped by. Love those geraniums you have and I am also a fan of lots of annuals in pots. Greetings from Germany, Andrea

Sanni kirjoitti...

Kiitos quu. Kävin heti korjaamassa nimen tekstiin. En ole oikein koskaan paneutunut sen lajinmääritykseen ja olen vaan pitänyt sitä saksankurjenmiekkana.

Andrea, Wellcome, nice to have you here too.

Yolanda Elizabet, we really have many long words. Most of them in my writings are coumpound nouns. For example: Flower bed = kukkapenkki (flower-kukka, bed-penkki)
And our grammar is kind of complex. All the words inflect and have different kind onf endings. Like: Minä = I, Minun = my, minulta = from me, minulle = for me etc... I belive Finnish could be very hard to learn :)