maanantai 4. kesäkuuta 2007

Uusia kukkijoita / New bloomers

Villissä pihassa alkaa olla melko sinistä ja violettia ennen kuin kiinanpionit sekoittavat palettia. Koko ajan aukeaa uusia kukkia. Tässä muutamia:

It begins to seem kind of blue and purple in the Wild garden before peonies make it more white and pink. I can find some new flowers everyday. Here´s some for all of you:

Aquilegia vulgaris


Geranium phaeum Tummakurjenpolvi


Syringa vulgaris ´Alba´ Pihasyreeni


Paeonia Anomala Kuolanpioni


Geranium sylvaticum Metsäkurjenpolvi


Iris Pumila Kääpiökurjenmiekka


Aquilegia vulgaris

Jokapuolella on lemmikkiä ja muutenkin puutarha on tässä vaiheessa aika paratiisillinen paikka. Niin, jos pystyy sivuuttamaan hyttyset ja muut pikku-ötiäiset.

There is allso forger-me-nots everywere and gardening is like beeing in the paradise. Ofcourse there is allso mosquitos, bees and all kind of other little creatures :)

Meillä oli ongelmia viikonloppuna, kun harakat pudottivat räkättirastaan pesän ja lentokyvyttömiä räksälapsia oli pitkin pihaa. Yksi oli pakko lopettaa ja kaksi siirsin vähän syrjemmälle. Emolintu lenteli ja säksätti, mutta eihän se voi mitenkään nostella avuttomia poikasiaan maasta. Tietää mitä tapahtuu, kun on kissoja talossa. Yritin kuitenkin estää Pikku-miestä näkemästä niitä peijaisia. Luonto on julma.

We had a bit of problems in our garden, when the nasty magpie dropped the thrush birds nest. Little thrush bird babies were running all over not able to fly jet! And the mother bird was flying around not able to do anything to help its children. One was injured and my husband needed to end its misery. Other two I found I moved away from garden, that my son wouldn´t see what happens when our cats spot those poor little birds.

Mukavaa kesäpuutarhurointia kuitenkin kaikille!

4 kommenttia:

quu kirjoitti...

Oioi, siellähän on ollu tapahtumaa. Meillä on vapauduttu myyräpelosta, kun Tassu hoiteli viimeisemmän. Se kuulemma toi isälle sen näytille, että katsoppa nyt. Nyt voin rauhassa istutella iriksiä ja pioneita minne haluan.. Räkätit ja muut lintuset ovat ymmärtäneet perustaa pesänsä kauas Tassusta. Se on peto.

Teillähän siellä kukkii vaikka mitä kukkasia jo! Kurjenpolvien kukintaa odottelen jo kovasti! :) Täällä ei paljoa muuta kuin sipulikasvit, iris kohta. Sen tosin toin etelästä ja on hyvin sopeutunut siirrosta eikä haitannut onneksi kukintaakaan.

Hillside Garden kirjoitti...

Sanni, I like the purple colour of your garden. From where are you?

Sigrun

Yolanda Elizabet kirjoitti...

What a lovely display of colour in your spring garden. It all looks wonderful. I like your Irises a lot, very pretty. Aquilegias are such wonderful plants. They are easy to grow, can be found in many colours and they sow themselves all over your garden. What more could you possibly want? ;-)

Sanni kirjoitti...

Hello!
Sigrun: Wellcome to Wild Garden. My garden is in southern Finland ( and Finland is in northern Europe) :)))
Its nice to have readers around the world, from Oulu to Paraparaumu :)

Colour looks more purple in the picture. Views in my garden are more blue in live.

Quu: Kissat on aika petoja. Minusta tuntuu, että mullakin on myyrät kaikonneet juuri kissojen avustuksella.