sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Syksyvoimaa


Voisinpa aina suhtautua kaikkeen yhtä innokkaasti kuin Unni-Punniainen. Se mielestä kaikki asiat ovat kivoja, mielenkiintoisia ja tutustumisen arvoisia. Sen viikset vain väpättävät, kun se tutkii kaiken eteensä tulevan. No, en sentään toivo, että viikseni väpättäisivät. En toivo, että minulle kasvaisi viiksiä.

Syksy on minulle helppo vuodenaika. Minua ei pimeys ahdista. Kun lehdet loka-marraskuussa putoavat, tuntuu siltä, että on enemmän hengitysilmaa. Pihalta näkee kauemmas ja kaikki turha kuollut paino putoaa maahan muuttuakseen keväällä kasvuvoimaksi.


Ja vielä on niin kaunistakin. En viitsi haravoida tai tehdä muitakaan puutarhatöitä. Ulkona voi kulkea ihastelemassa ja kahisuttamassa lehtiä.


Tässä on kollaasi mieleisiäni valaisimia. On myös paljon kalliimpia ja hienompia, mutta näihin Kartelleihin saataisin kyetäkin. Ja kuu on valaissut viime öinä mahtavasti.

Olen ollut usein puolen yön maissa ulkona koirien kanssa ja tunnelma on kerrassaan lumoava. Mielikuvitukselle ei voi antaa kovin paljon vapauksia, sillä metsä on täynnä tassutusta ja hissutusta, vihellyksiä, rapinaa ja kirkaisuja.

Katsottuani Sweeney Toddin olin aivan varma, että kuutamossa kimppuuni hyökkää Johnny Depp veitsen kanssa. Mutta ei...

8 kommenttia:

Inkivääri kirjoitti...

Voi mikä ihana ilme koissulla - näyttää siltä kuin aikoisi tökätä kuononsa linssiin tutkiakseen sitä tarkemmin:) Ihanan näköisiä lehtikuvia - sitten kun kaikki on haravoitu ja siistitty kesä on mennyt, nyt voi vielä fiilistellä...

Leena kirjoitti...

Sweeney Todd tuli täälläkin katsottua yhtenä iltana... ei se katsoessa tuntunut kovin kauhealta, mutta sitten yöllä heräsin ja kuu loisti ikkunan takana, silloin kyllä tuntui vähän karmivalta.

Tuo teidän koira on niin hauskan näköinen, olisikohan se meillekin sopiva rotu...

jori kirjoitti...

Voih mikä koiruus - Meidän Armas on niin läheisriippuvainen, että seuraa askel askeleelta kannoilla ja kun hetkeksi seisahtaa niin parkkeeraa varpaille nukkumaan. Pitänee tehdäkin postaus ihanuuksista mitä bongasin hesan reissulla ja niistä Ingo Maurereista. Njamskin. Ugh et arvaa miten ottaa päähän - nappasin eilen 240€ sakot kun pösäytin Stopista pysähtymättä.Sillä olisi jo saanut 1½ Kartellia. Nyyyyyyh

Mouse kirjoitti...

Lost in translation again but, could I ask you, or any other Finnish reader a question please? How to stop my reindeer skin shedding all over the house? Is it possible beacuse I'd love to have Rudolf indoors....

tina kirjoitti...

Suloinen koiruus :)

Maya kirjoitti...

Suloinen haukku :)

hanna kirjoitti...

Noista valaisimista ;) kuu on minulle mieluisin - oispa täysikuu aina.

Syksy on aina ollut mulle jotenkin "masentavaa" aikaa, tämä syksy on kuiteski ollut niin kaunis että, mieli on ihan iloinen.

Mukavaa syksyä!

Sonja kirjoitti...

Aivan ihana koiratyyppi sinulla. Minäkin ihailen koirien jatkuvaa innostusta- kaikki ulkona on kiinnostavaa, ei malttaisi olla sisällä vaikka sataa.
Minäkin olen tänä syksynä havainnut että tämä on mahtava vuodenaika- varsinkin nyt maalla asuessa kaikki on niin paljon selkeämpää- värit, karuus, ja juuri näkymät kun lehdet ovat pudonneet!