keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Designia - luksusta!

Olen vallan viehtynyt moniin design-juttuihin. Arjen tavaroissa hyvä suunnittelu ja suunnittelun estetiikka ovat luksusta. Hyvällä suunnittelullahan tietysti tarkoitan sitä, mikä toimii ja mielyttää omaa, kauneudenkaipuista silmääni. Haaveilen tähän aikaan vuodesta huonekaluista, kosmetiikasta, ihanista kengistä. Olen kyllä luksustaipuvainen enkä nyt tarkoita luksuksella mitään Hermestä. Kaikkea ei voi saada ja haaveilu on luksusta myös. Ihan luksusta on se, että huhtikuussa odottaa Kööpenhaminan matka (ilman miehiä, ilman lapsia).

Tänään oli valoluksusta.
Aivan huikea valo, joka lupaa jo kevättä. Vaikkakin lumimassojen ja paukkupakkasten ahdistuksessa on vaikea olla väsymättä.
Käyttöesineiden hyvällä suunnittelulla tarkoitan mm. Applen tekniikkaa. Kaikki Applen laitteet houkuttelevat koskemaan. Ainakin minua. Kävin Applen liikkeessä ja minun teki siellä mieleni käpälöidä kaikkea vähän kuin vaatekaupassa. Mies pilkkaa minua, koska kuulemma silittelen lehtikuvia. Siis kosketan sormillani kuvaa ja huokailen: "Ihana, vähäks ihana!" :)
Kosmetiikan suhteen olen erittäin luksustaipuvainen. Ostin voidetta, koska sitä kehuttiin lehdessä ja koska meillä oli ärsyttävä sähkökatko, joka kesti koko päivän ja koska pakkanen kuivattaa ja koska purkissa luki ANTI-STRESS! (Ja tarkoittaako Neurocalm, että aivot rauhoittuvat?) Hyvänen aika! Se oli välttämätöntä. Sitäpaitsi purkki on ihana ja hyvää suunnittelua.
Luksusta on sekin, että älysin ostaa kaupasta Rooibos aavikkokerma-teetä. Mietin sitten, että naturell-versio olisi voinut olla parempaa. Pidin kyllä tästäkin. Rooibos oli minulle täysin uusi tuttavuus. Tuntui luksukselta istua valoisassa keittiössä teekupin kanssa, kaikki paperihommat hoidettuina siisteissä pinoissa ja mapeissa.

Mitä sinun luksuksesi on?

8 kommenttia:

Henrietta kirjoitti...

En voisi kuvitella elämää ilman Applea. Hyvä ettei meillä ole paskahuussissakin applen tietokone:) Se on niin kaunis ja käyttäjäystävällinen.
Pidä hauskaa Köpiksessä äläkä shoppaile liikaa luksusta. Mä olen aivan innoissani huhtitoukokuun vaihteessa viikon matka Toscanaan opiskeleen maisemakuvausta, siitä tulee aivan mahtavaa toivoakseni. En ole koskaan Toscanassa käynytkään ja sit vielä saa oppia asioita.
Elämä hymyilee

Anonyymi kirjoitti...

Minulle luksusta on aika! Kiireetön aamu lapsen kanssa, jollaisen tänään varastin itselleni ja pojalle. Kieltämättä sisustusvimma iskee näin kevättalvella minullekin ja luksusta olisi myös Riviera maisonsin ruokapöytä. Haaveissa vielä. :) Luomuruoka ja kosmetiikka ovat myöskin verottaneet kukkaroa viimeaikoina varsin runsaastikin. Siinähän sitä luksusta. Vielä kun tulisi kevät ja tulppaanit. Se olisi kuin tuore omalta maalta poimittu mansikka kakun päällä! :)

Nautinnollista Köpiksen reissua!

Tinka

Anonyymi kirjoitti...

Ai niin ja mitä Appleen tulee niin pesin juuri oman upouuden luksuspuhelimeni pesukoneessa. Pentele!

Tinka

Anonyymi kirjoitti...

Viikonloppu ystävän seurassa, urheiluopistolla. Liikuntaa, ruokaa, jutustelua.

Sanni kirjoitti...

Voi kertoa, että tuo voide on oikeasti aivan luksus-kamaa! Ihanaa...

Irene kirjoitti...

Luksusta on oma aika ja vapaus. Vapaudentunteen koen usein autossani. Valitsen autoni aina täysin ulkonäön ja värin perusteella. Nyt vaihdoin vanhan ja rakkaan sähkönsinisen kissani (Peugeot)keltaiseen pikkuruiseen ostoskassiin Fiat viisisataseen.
Luksusta on viipyily, kiireettömyys. Voi hukuttautua hetkeen, avata sydämensä ja hengittää sitä kautta ja kokea upeita energioita.

onnenpäivänen kirjoitti...

Oi, mikä kirjoitus!
Tee on ehdottomasti luksusta. Roibos ja kiinalainen vihreä erityisesti. Valo on myös luksusta tähän aikaan vuodesta. Australiassa valo oli käsittämättömän hienoa, aivan erilaista kuin täällä. Nukkkuminen rauhassa omassa sängyssä on myös luksusta. Niin ja rauhallinen aamu, ehdottomasti.

Niina K kirjoitti...

Teen juominen aamuisin omassa rauhassa. Jalkakylpy iltaisin. Apple ihmisiä ollaan myös ja tietynlaista luksusta sekin. :)