tiistai 6. syyskuuta 2011

Viisaus ei asu meissä

On huikeaa miten ideat vievät mennessään ja kun jotain keksii, tulee siitä karsea lumipalloefekti, niin että sivusta seuraajien mielestä voi olla viisaus kaukana poissa!


Minulta kysyttiin, miltä sisääntulomme näyttää?  Taloon on kaksi "pääsisäänkäyntiä" ja tätä käytämme eniten.No se näyttää (tai näytti) kurjalta. Tässä tulee siis vastaus kahteen lukijatoiveeseen, sisääntulokuvaan ja siihen, mihin en ole ollenkaan tyytyväinen. Vanhassa istutuksessa oikealla saniaiset ovat vallanneet kuunliljojen alaa ja niiden takana rehottaa vuohenputki- sekä rohtoraunioyrttiviidakko. Multa-alue on myös täysin suositusten vastaisesti kiinni kivijalassa. Vasemmalle on pitkää heinää, sekalaista sepeliä ja kanto. Ja siihen kertyy kaikkea rojua kalastusvälineistä polkupyöriin ja roskaämpäreihin. APUA!


*


No minä tyttö pohtimaan Tädille ääneen, että mitäs nyt tehdään? Sisääntulo on karsea! Tarvitaan vain yksi sunnuntai-päivä + pikkuisen maanantai-iltaa ja kahden naisen työpanos.Omasta pihasta löytyneitä tarvikkeita, lautaa, sepelikasan pohja, kivituhkaa, kiviä, lapioita ja talikoita, suodatinkangasta ja jakotaimia.Ja kas!Symmetrinen varjon sisääntuloistutus on valmis. Kustannukset: kaksi timanttituijaa á 31,90, paketti suodatinkangasta á 19,90 ja ne työtunnit, mutta niitähän ei lasketa. Muutamaa sipulikukkaahan tuo on vielä vailla ja mahtuu siihen vielä joku perennakin.


 


Kiitos Jori, kun kysyit, miltä sisääntulomme näyttää!


APULANTAA!

13 kommenttia:

Cheri kirjoitti...

Aivan mahtavaa, miten paljon istutukset muuttavat tunnelmaa! Olette ahkeria tätejä.

jori kirjoitti...

Ha haa =) Villiä pihaa alusta asti seuranneena, muistelin aniharvoin nähneeni kuvia sisäänkäynnistä. Joskus taannoin pronssikissa seisoskeli rapuilla ja koiruus oli tehnyt pesän kukkaruukkuun =) jollen kovin väärin muista. Aivan mielettömän fantsu Sanni - et arvaakkaan kuinka suorastaan kadehdin tuota puutarhaspurttiasi ja toimeliaisuutta. Huokaus ja syvä kunnioitus täältä käsin

Sanni kirjoitti...

Thanks Jori! Mie kadehdin kans sun kaikkea intohimoa ja toimeliaisuutta ja taimikasvatusvauhtia!! Et tasan on puntit!

Saila kirjoitti...

Tulipa kaunis sisäänkäynti!

santra kirjoitti...

Hieno muodonmuutos! Näyttää tosi komealta. :)

sisustuskärpänen kirjoitti...

Mahtava! Luonnon "sisustaminen" on sellainen taitolaji,jossa minä vasta haen rajojani. Ensin rönsyilin liikaa, ja seuraavana kesänä puolestaan rakensin sellaiset kukkalaatikot, jotka muistuttavat Vaasan kaupungin asemakaavaa! Teidän sisääntulo näyttää ihanalta! Sopivasti ryhdikäs, mutta kuitenkin luonnonmukainen! :)

Anna kirjoitti...

Hieno tuli, wau! Mistä tollaisia tätejä saa ostaa?

Irene kirjoitti...

Kaksi intohimoista puutarhaladya on jälleen tehnyt lyhyessä ajassa lähes tyhjästä ihmeitä.
Kumarran täältä Lohjalta ja lähetän terkkuja myös Täti Vihreälle!

elämäni matkat... kirjoitti...

Hieno tuli, mahtava tuo symmetrisyys istutuksissa.

pioni kirjoitti...

Tietenkään työtunteja ei lasketa:)
Hienoa jälkeä saitte taas aikaiseksi.

paavali kirjoitti...

Tuostahan tuli aivan ihana!

Susanna kirjoitti...

Tehokasta toimintaa! Ja tulos on hieno! Meillä on myös jossain vaiheessa sisäänkäyntien fiksaus edessä... Tuosta sai kyllä hyvän inspiraation :)

Sanni kirjoitti...

Kiitos kaikille hurjasti kehuista ja kauniista sanoista! Kunpa vielä puutarhasäätä riittäisi niin voisi ehkä vielä jotakin askarella...