keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Blues

Sininen on pääväri Villissä pihassa juuri nyt. 


Siitä pitävät huolen Siperiankurjenmiekat (Iris sibirica), Kurjenpolvet (Geranium lajikkeet) ja Akileija(ki)t .Tämä hieman harvinaisempi sinikukkainen kasvi on Rehuvuohenherne Galega orientalis.


Meillä on myös muutamia Saksankujenmiekkalajikkeita (Iris germanica). Ne eivät ole erityisiä suosikkejani, mutta tämä suurikukkainen yksilö on kyllä kaunis.


Akileijat ovat kaikki kauniita. On meillä yksi oranssi-keltakirjava, josta olen harkinnut hankkiutua eroon. Taidan vain siirtää sen keltaiseen penkkiin, kunhan taas paikannan, missä se on.

Rohtoraunioyrtti Symphytum officinale  on kova leviämään ja kannatta miettiä, mihin sen laittaa. Meillä se kasvaa vähän missä sattuu ja joutuu usein kitketyksi poiskin.


Poimulehtien avautuvien kukkien limenvihreä on kuin tehty Siperiankurjenmiekkojen sinisen pariksi. Tosin poimulehdet sopivat mihin vain.Mukavaa Juhannusviikon loppua!
Minua ei haittaa viileä sää. Kukat kestävät kauemmin. Hevosia eivät vaivaa paarmat tahi muut pörriäiset. Ihmiset jaksavat puurtaa paremmin puutarhassa.
Kunhan nyt ei sataisi lunta!

5 kommenttia:

Intianminttu kirjoitti...

Ihastuttavia kukkamaisemia! Minä tykkään kyllä kurjenmiekoista, mutta en saa niitä millään kukkimaan, lehtiä vaan pukkaavat kesä toisensa jälkeen, missä mahtaa olla vika? Akileijasi on upeanvärinen, ainakin tämä kuvissa oleva. Kivaa juhannusta!

Maria kirjoitti...

Samoilla sävyillä mennään täälläkin, vaaleanpunaista on jo ikävä!

Riitta Jylhä kirjoitti...

Siperiankurjenmiekkasi ovat upeita. Tuntuu, että vähän kaikilla on puutarhoissaan runsaasti sinisiä sävyjä. Sama täällä.

vaalean vihreää kirjoitti...

Lumisateet saisivat nyt olla ohi. Seuraavan kerran sitten talvella. Kaunista on.

Tanja kirjoitti...

Minullakin on samassa penkissä kurjenmiekkoja ja jättipoimulehteä, ja ne sopivat todella kivasti yhteen. Minulla ei kumpainenkaan vielä kuki - kurjenmiekka kyllä ihan piakkoin - mutta myös niiden lehtimuodot on kivat yhdessä, kun toinen on pyöreämuotoinen ja toinen pitkä ja ohut.