sunnuntai 27. toukokuuta 2018

MUSTAT RUUKUT ITSE MAALATTUNA

Ostin muistaakseni viime kesänä MUSTILA GARDEN SHOPISTA tällaista ruukkuväriä. Unohdin sen johonkin puutarhatavaroiden kätköihin. Vasta nyt se sattui käsiini ja päätin kokeilla.  


DIY – SAVIRUUKKUJEN MAALAUS

Väriainetta sekoitetaan puolet ja puolet suhteella veteen. Ei kannata pihistellä väriaineessa. Minulta lorahti hieman liikaa vettä kuppiin ja jouduin maalaamaan ruukkuja useampaan kertaan pigmentin mentyä liian ohueksi. Kumihanskat ovat hyvät, sillä väri on hyvin juoksevaa ja minä ainakin olisin sotkenut kätenikin aivan mustiksi. Pesin ensin ruukut painepesurilla. Monissa vanhoissa ruukuissa on levän tapaista kasvustoa pinnoissaan.

Väri kuivuu nopeasti ja istutuspuuhiin pääsee pian. Pidän kovasti mattamustista ruukuista. Tuo pieni pullollinen riitti kahteen isoon, yhteen keskikoiseen ja kahteen pieneen ruukkuun. Lisäksi koemaalasin yhden betonisen astinlaatan.


Orvokkiruukku on maalattu ensin, pari päivää aiemmin. Kuvassa näkyy hyvin ohuemmat kohdat. Kuvan jälkeen käytin värin jämän vielä orvokkiruukun uudelleen sutimiseen.Tämmöiset nopeat ja pienet projektit ovat kivoja. Tämäkin toteutui sujuvasti muiden puutarhahommien ohessa. Meillä on valtavia määriä ruukkuja ja osa niistä joutaa hyvin uudistettaviksi. Tuo ruukkuvärin  sopisi hienosti pieniin tavallisiin saviruukkuihin. Niihin voisi sitten liidulla kirjoittaa vaikkapa yrttien nimiä. On mentävä Mustila Garden shoppiin katsomaan, onko siellä vielä ruukkuvärejä.

Lopuksi vielä kuva eilisillalta, kun tajusin katsoa puutarhaan makuuhuoneen tuuletusikkunasta. Olisikohan liian riskaabelia kiivetä katolle kameran kanssa? 
5 kommenttia:

vaalean vihreää kirjoitti...

Teillä saisi varmaan katolta hyvät näkymät. Silti sinne kiipeily voi olla vähän riskialtista.

Between kirjoitti...

Ruukuista tuli hienoja ja aivan uuden veroisia. Tuollaista väriä pitääkin ryhtyä metsästämään.
Kuinkahan monta vuotta olen suunnitellut katolle kiipeämistä. Edellisestä kerrasta on jo liian pitkä aika. Ehdottomasti kannattaa, sillä näkymät ovat huikeat ja perspektiivi tosi jännä.

Nila kirjoitti...

Hieno idea minulla on myös aika paljon ruukkuja mitä voisi maalata. Onkohan maalia muualla myynnissä.

Kati kirjoitti...

Ehkä sinne katolle nyt uskaltaa mennä kun on kuivaa, niin ei taatusti ole ainakaan sateen liukastama. Mutta toisaalta tähän aikaan vuodesta, eikä muutenkaan, ole suotavaa katkoa jäseniä... Tuo ruukkumaalaus on tosi hyvä idea. Ihan tulee uusia vanhoista ja taas jaksaa niitä katsoa:)

Kirsti Kaija kirjoitti...

Ruukut näyttävät upeilta. Tumma ruukku korostaa hienosti orvokkien tummuutta.
Hieno pihanäkymä.
Katolta otettu kuva vaikuttaisi ilmakuvalta.
Hyvää yötä!