keskiviikko 30. toukokuuta 2018

VIIKON KUKKA – KUOLANPIONI

 Tämän viikon kukkien kuningartar on ehdottomasti Kuolanpioni Paeonia anomala. Muistan saaneeni tämän pionin taimen tilaajanlahjana jostakin lehdestä. Tilasin lehden ystäväni kautta ja saimme molemmat omat Kuolanpionit.

KUOLANPIONI Paeonia anomala


Kuolanpioni on vaatimaton hoidon suhteen ja kasvaa kokoa vuosi vuodelta. Näitä voisi olla vaikka kuinka monta kasviyksilöä, sillä se kukkii pioneista aikaisin ja ikäänkuin aloittaa pionikauden.


Minulla on ollut tosi kiva puutarhapäivä. Olen tehnyt monelaisia pikkujuttuja inspiraation mukaan. Aina ei tarvitse edetä massiivisen kitkentäsuunnitelman mukaan, vaan voi poiketa harhapoluille. On ihanaa, kun voi tehdä sitä, mikä tuntuu hyvältä ja kiinnostavalta. Koko päivä vierähti pihalla.

Käsittelin kulahtaneen puutarhatuolin uudelleen mustalla kalusteöljyllä. Hain myös kiviä sorakuopalta ja puuhastelin mielikuvituksellisen  "ex-ankkatarhaprojektini" kimpussa.Kitkin vähän ja ihastelin kukkia. Seurustelin eläinten kanssa, istuttelin ja kastelin, siivosin rojuja sieltä täältä, fiilistelin.


Viikon kukkija voisi yhtä hyvin olla Alppikärhö. Tämä runsaskasvuinen, ihana kärhö on aina kukkinut valtavasti. Villissä pihassa on ainakin 4 alppikärhöä. Ne eivät ole vaativia ja myös lehdistö on todella kaunis.

ALPPIKÄRHÖ Clematis alpinaMuutkin villipionilajikkeet kukkivat. Tältä on nimilappu kateissa. Veikkaan Munkinpioniksi tai Turkinpioniksi. Toki se voi olla joku muukin. Jos tunnistat, niin kerro minullekin mikä tämä on?

MIKÄ PIONI? WHAT IS THIS?


Hevosetkin nauttivat kesäpäivästä ja söivät laitumessa koko päivän.

5 kommenttia:

Riitta Jylhä kirjoitti...

Yhtäkkiä on täysi kesä, kun pionitkin kukkii. En valitettavasti tunnistanut pioniasi. Tunnistatko sinä minun? Laitan kohta postauksen.

Katja kirjoitti...

Kuolanpioni on todella varma. Toista en tunnista, itsellä on sama ongelma, tunnistamaton pioni joka kukkii juuri nyt.

Kirsti Kaija kirjoitti...

Harhapolut ovat usein niitä kaikkein eniten antavia. Teidän kotitanhuvilla on niin paljon kaunista katsottavaa, että kuka nyt kitkeä malttaisikaan.
Kaikkea hyvää kesäkuuhun sinulle!

Between kirjoitti...

Minullakin Kuolanpioni kukkii ensimmäistä kertaa. On se vaan oikea kaunotar. Toista pionia en tunnista. Toivottavasti joku muu löytää sille nimen.

Piia / La La Lilja kirjoitti...

Hurmaavat pionit ja ihanan näköinen puutarha muutenkin :)