tiistai 3. heinäkuuta 2018

SATEEN JÄLKEEN

Viimeyöstä alkaen satoi, paljon!  Puutarhassa on uskomattoman kaunista. On kuin kasvit olisivat pukeutuneet koruihin, helminauhoihin ja timantteihin.
Olen nauttinut Avointen puutarhojen jälkeisestä tunnelmasta. Meillä kävi taas aivan valtavasti vieraita. Tällä kertaa en edes yrittänyt laskea.  Päivä on aina todella mukava ja lämminhenkinen, niin myös tänä vuonna. Aina vieraiden joukossa on yllätyksiä ja päivä on täynnä mieleen jääviä kohtaamisia.


Kaukaisin vieras taisi tällä kertaa olla Ranskasta. Oli ihanaa kuulla ranskalaisesta puutarhasta ja nähdä kuvia hurmaavista ruusuista. Opin myös, että Sinisarjaa kutsutaan Ranskassa alastomaksi naiseksi. Tänään alastomat naisemmekin pukeutuivat vesipisaroiden helminauhoihin. Suosittelen kaikille rohkeasti Avoimiin puutarhoihin osallistumista ja turhan puutarhaan liittyvän itsekritiikin hylkäämistä.  Kukaan ei moittinut vuohenputkiani tai sitä, ettei esitteitä tänä vuonna ollut eikä esim. kaksi vuotta sitten tarjolla ollutta makkaranpaistoa ja poniratsastusta.

Mieleeni päällimmäiseksi jäivät ihanat ja elämyksiä kokeneet vieraat. Erityisesti hyvä mieli tuli lapsuudenystävän yllätysvierailusta ja kahden yli 20 vuoden takaisen opiskelukaverin kohtaamisesta. Koulussa pitkään opettaneen opettajapariskunnan vierailu on aina tärkeä. Pidän kovasti siitä, että talollani on historia, johon liittyy valtava määrä ympäri Suomea ja maailmaa levittäytyneitä ihmisiä.

4 kommenttia:

Varpuslintu kirjoitti...

Oi, ihana kesäsade! Meilläkin sataa parhaillaan, ja voi vitsit, miten hyvälle tuulelle siitä voikaan tulla! <3

Maria kirjoitti...

On tosiaan kauniisti kimmellystä sadekuvissa. Täällä ei tippaakaan vettä. Sademittari odottaa täytettä pihalla

Katja kirjoitti...

Juuri niin, turha itsekriittisyys kannattaa unohtaa ja rohkeasti ilmoittaa oma puutarha mukaan. Makuja on niin monia että aina on niitä jotka tykkää ja niitä jotka ei. Puutarhaväki on muutenkin todella kannustavaa ja asioihin positiivisesti suhtautuvaa ja tietävät ettei puutarha ole ikinä valmis. Meillä pisimmältä tulleet vieraat oli Ruotsista.

Kirsti Kaija kirjoitti...

Hienoja hetkiä ja upeita kohtaamisia. Sateen jälkeen kuvat ovat vallan ihanat.
Itse on se, joka näkee puutteet. Toiset näkevät kokonaisuuden. Ja ihastuvat.