torstai 27. kesäkuuta 2019

KAIKKI KUKKII


Kesä menee niin vauhdilla, ettei pysy perässä. Kaikkialla kukkii. Helle kukittaa taas pioneita poikkeuksellisen aikaisin ja kukat kestävät lyhyen aikaa. Yölämpötilojen viileys on hieman lohduttanut. Nyt meillä sataa. Puutarha todella kaipasikin vettä.


Etsiskelin uusia näkymiä puutarhasta. Monet kasvit muodostavat ihania yhdistelmiä, kuten tuo ensimmäisen kuvan japaninlikusterisyreeni ja pioni Coral Charm. Tuo yläkuvan sinilatva ei taida olla Polemonium caeruleum eli lehtosinilatva. Muistaakseni se on Polemonium yezoense `Purple Rain`. Se on jotenkin sirompi ja syvemmän värinen kuin maatiainen lajitoverinsa. Kuunlijojen edessä sen lehtimuodot korostuvat..


Nyt on hyvä Sormustinkukkavuosi. Monet välttelevät Sormustinkukkia niiden myrkyllisyyden vuoksi. Minusta ne ovat kauneimpia perennoita ja sopivat villiin puutarhatunnelmaan. Ne tuovat mieleen Tasha Tudorin puutarhakirjojen kuvat ja  Monet`n puutarhan. Minulle sopii myös niiden tapa kasvaa siellä, missä haluavat ja muodostaa omia ihastuttavia väriyhdistelmiään.



Yritän nyt tehdä päivittäisiä puutarharetkiä kameran kanssa. Pitäisi ehtiä kuvaamaan kaikki ihanuudet. Lähestyvä kesäloma helpottaa tilannetta. 
Palataan siis pian.

3 kommenttia:

Kirsti Kaija kirjoitti...

Samat kaunokaiset kukkivat meilläkin, vaan ei niihin, eikä niiden kuviin koskaan kyllästy.
Ihanaa keskikesää sinulle!

Hitunen kirjoitti...

Ihanasti kaikki kukkii, ja tänä kesänä mielestäni tavallista aikaisemmin. Tuo sinilatvainen korkea kaunotar on tosi kaunis!

Leila K kirjoitti...

Kaunista keskikesän kukkivaa!